Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

Υστέρηση 3,8 δισ. ευρώ στα έσοδα το εννεάμηνο

Καθίζηση εμφανίζει η είσπραξη εσόδων στο εννεάμηνο, καθώς η απόκλιση από τον στόχο του Μνημονίου ξεπερνά τα 3,8 δισ. ευρώ. Η απόκλιση αυτή αφορά τη διαφορά από τον ετήσιο στόχο του Μνημονίου. Αυτό σημαίνει ότι,
για να επιτευχθεί μέχρι τέλους του έτους ο στόχος, θα πρέπει μηνιαίως να εισέρχονται στα κρατικά ταμεία περίπου 6 δισ. ευρώ. Οσον αφορά τον Σεπτέμβριο, τα έσοδα παρουσίασαν ετήσια αύξηση 5,3%, ενώ οι εισπράξεις από ΦΠΑ ήταν αυξημένες κατά 16,9%.
Τα ενθαρρυντικά μηνύματα από το πρώτο 20ήμερο του Σεπτεμβρίου, όταν τα έσοδα αυξάνονταν με ρυθμούς άνω του 22%, δεν συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος του μήνα. Το γεγονός ότι μέχρι τέλους έτους απαιτούνται επιπλέον 18 δισ. ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του Μνημονίου, σηματοδοτεί πιθανό την ανάγκη για νέα μέτρα -έστω και το τελευταίο τρίμηνο του έτους- ή βίαιη περικοπή των δαπανών.
Το οικονομικό επιτελείο ελπίζει πλέον στην ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών στην περαίωση. Στελέχη του υπ. Οικονομικών αναφέρουν ότι, εφόσον ενταχθούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όλες οι επιχειρήσεις στην περαίωση, τότε θα εισπραχθεί άνω του 1 δισ. ευρώ το 2010.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών