Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2010

Επιδεινώνεται συνεχώς η θέση του ΠΑΣΟΚ στις …εξεταστικές που συγκρότησε

Όπως έχουμε ήδη γράψει ο επικεφαλής της Επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Στ. Γκρόζος, ένας ξάδελφος του Aκη Τσοχατζόπουλου, ονόματι Ν. Ζίγρας, ήταν ο ιδρυτής της offshore εταιρείας TORCASO, η οποία εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου και ήταν ο αρχικός ιδιοκτήτης του επίμαχου ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου που πέρασε στη συνέχεια στην κατοχή του πρώην υπουργού.
Στη συνέχεια...
ανακαλύφθηκε στην εξεταστική για την Ζήμενς άλλο έγγραφο σύμφωνα με το οποίο συνδέεται η off shore TORCASO με τα μαύρα ταμεία της Siemens, μέσω…ΠΑΣΟΚ (Το Βατοπαίδι συνδέεται μέσω της Ζήμενς με το ΠΑΣΟΚ ;;;). Φαίνεται όμως πως το έγγραφο αυτό …χάθηκε στη συνέχεια και προέκυψε μείζον ζήτημα
Ιδού τώρα, χωρίς σχόλια δικά μας, η συζήτηση που έγινε χθες στην επιτροπή για το έγγραφο αυτό:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, επειδή υπάρχει περίπτωση εκ δόλου να έχουν αποκρυφτεί έγγραφα, σας ζητώ τώρα επισήμως ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής να μας τα δώσετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για να μπορούμε να μιλήσουμε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Προσδιορίστε τα έγγραφα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα έγγραφα που προέρχονται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εισόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τα οποία έχουν έρθει το Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2010.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μάλιστα. Ας βρεθούν τα έγγραφα. Πάντως το έγγραφο για το οποίο έγινε όλο το θέμα έχει ημερομηνία 24.08, σελίδα πέμπτη από τα Πρακτικά, το υπ’ αριθμόν 16 είναι οι ανακοινώσεις που γίνονται και σας διαβάζω: «Το υπ’ αριθμ. 1521/6/12.07.2010 έγγραφο της Επιτροπής Καταπολέμησης, Νομιμοποίησης Εισόδων Εγκλήματος από Εγκληματική Δραστηριότητα με θέμα τέσσερα αιτήματα δικαστικής συνδρομής 362/23.08.2010». Αυτά ανακοινώθηκαν και διανεμήθηκαν, κύριε συνάδελφε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πότε, κύριε Πρόεδρε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σας επαναλαμβάνω, στις 24.08.2010.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από πότε το παραλάβατε, κύριε Πρόεδρε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Υπάρχει πάνω στα έγγραφα, κύριε συνάδελφε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στις 12.07.2010, κύριε Πρόεδρε, ενάμιση μήνα πριν το έχετε παραλάβει, με χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον, απόρρητο». Αν θεωρείτε ότι εξαιρετικά επείγον είναι ένα έγγραφο το οποίο το παραλαμβάνετε εν συνεδριάσει της Επιτροπής στις 12 Ιουλίου και το πρωτοκολλείτε στις 23 Αυγούστου, τότε νομίζω, κύριε Πρόεδρε, υπάρχει θέμα.
Δεν αφορά, όμως, μόνο αυτό το έγγραφο. Φέρεται να υπάρχει και προγενέστερο έγγραφο, το οποίο είναι τον Ιούνιο 2010.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Προσδιορίστε το έγγραφο, κύριε συνάδελφε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας προσδιορίζω. Τη Δευτέρα το  πρωί, λοιπόν, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπάρχει αναφορά σε έγγραφο που αναφέρεται τον Ιούνιο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Καταλαβαίνω ότι για λόγους δημοσιότητας θέλετε εντυπώσεις. Πιθανώς δεν θα βάζατε τέτοιο θέμα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θεωρώ, κύριε Πρόεδρε, ότι εκ δόλου εσείς προσωπικά αποκρύψατε το έγγραφο για ενάμιση μήνα, για να μην εξεταστούν πολιτικά πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ τα οποία εμπλέκονται στο μαύρο πολιτικό χρήμα, για να σας πω ευθέως την κατηγορία.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σας παρακολουθούσε ο αστυνομικός …
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας υποβάλλω μομφή, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, γιατί με τον τρόπο που απαντάτε, δεν μας κάνετε σαφές για ποιο λόγο ένα έγγραφο με χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον», το οποίο παραλάβατε στις 12 Ιουλίου, το πρωτοκολλήσατε στις 23 Αυγούστου. Σας ερωτώ εάν υπάρχει άλλο έγγραφο προγενέστερο από τον Ιούνιο, όπως έγραψε η κα Μπουγάτσου στην «Ελευθεροτυπία» τη Δευτέρα το πρωί.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέτω θέμα, κύριε Πρόεδρε, γιατί εξετάσαμε τον κ. Τσοχατζόπουλο και ο διαχειριστής της TORCASSO, όπως προέκυψε από την Επιτροπή του Βατοπεδίου, είναι εξάδελφός του. Μιλάμε πιθανώς, λοιπόν, για μαύρο πολιτικό χρήμα.
Επίσης, οι ημερομηνίες που φέρεται να έχουν γίνει τα γυρίσματα των λογαριασμών στην Κύπρο, είναι οι ίδιες ημερομηνίες που παρήχθη το 1.000.000 ευρώ -1.000.000 δολάρια με ισοτιμία 0,92 εκείνη την ημέρα- και φέρεται να πήγε προς την Ελβετία, όπου αναφέρεται στη συμφωνία Χριστοφοράκου με την SIEMENS.
Θα σας θυμίσω, λοιπόν, ότι το αίτημα που κάναμε στην αρχή ήταν να ανοίξει ο λογαριασμός της Ελβετίας, από το Μάρτιο. Το Μάιο ανοίγει ο λογαριασμός της Ελβετίας, εκεί που είπαν ότι τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στον κ. Τσουκάτο και σε κάποιον άλλον, προκύπτει η TORCASSO από τον Ιούνιο, δεν ενημερωνόμαστε, έρχεται δεύτερο έγγραφο τον Ιούλιο, δεν ενημερωνόμαστε, πρωτοκολλείται το έγγραφο στις 23 Αυγούστου, δεν ενημερωνόμαστε, εξετάζουμε τον κ. Τσοχατζόπουλο και δεν λέμε τίποτα. Γι’ αυτό σας τα λέω.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί αν το γνωρίζετε πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τσοχατζόπουλο πώς είναι δυνατόν η εταιρεία του εξαδέλφου του, η TORCASSO, να φέρεται εμπλεκόμενη με μαύρο πολιτικό χρήμα, όπως προκύπτει από τη SIEMENS; Άρα, προφανώς, είτε δεν το γνωρίζατε και εσείς, γιατί δεν είχατε δει το έγγραφο ή το αποκρύψατε. Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι το δεύτερο.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, για να μην υπάρχει παρεξήγηση, κλείνω την παρέμβασή μου με το εξής: Ζητώ να κληθεί ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην Υπουργός Άμυνας, ξανά στην Επιτροπή και ο πρώτος εξάδελφός του, διαχειριστής της εταιρείας TORCASSO και παράλληλα να εξεταστούν και ο κ. Τσουκάτος, που αναφέρεται στην κατάθεση Χριστοφοράκου ότι ο κ. Τσουκάτος και κάποιος άλλος χειρίστηκαν 1.000.000 ευρώ σε λογαριασμό της Ελβετίας, για να δούμε τελικά τι έχει γίνει.
 antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών