Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2010

Το πάρτι τελείωσε

Ένας χρόνος πέρασε. Το πάρτι τελείωσε. Οι μάσκες έπεσαν. Και αφού η κυβέρνηση δεν ήταν ποτέ σοβαρή νομίζω πως ήρθε η ώρα να της δείξουμε εμείς πόσο σοβαρά έχουμε βιώσει τα πολιτικά τερτίπια της.
Στην αρχή μας είπαν ψέματα. Λεφτά υπάρχουν.  Μετά φούσκωσαν το έλλειμμα. Αργότερα έψαχναν να βρουν λεφτά. Ύστερα θυμήθηκαν ότι πρέπει να πάρουν τα μέτρα που τους έλεγε ο Καραμανλής. Ούτε αυτό δεν κατάφεραν να κάνουν σωστά.
Κατάφεραν όμως να μετατρέψουν την κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού για να γίνουμε μοναδικοί σε όλη την Ευρώπη και γνωστοί σε όλο τον κόσμο.
Και ενώ δούλευαν εκείνοι εμάς,
οι αγορές δούλευαν αυτούς ή δούλευαν για αυτούς και αφού κερδοσκόπησαν αρκετά με την άδεια τους και το Τ + 10, μετά άρχισαν να μας υποβαθμίζουν πιστοληπτικά μέχρι που σταμάτησαν να μας δανείζουν τελείως.
Και τότε ήρθε η τρόικα το ΔΝΤ και το μνημόνιο. Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε καθημερινά.
Η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και στην ανυποληψία και ο κόσμος υποφέρει. Οι στόχοι του μνημονίου φαντάζουν όνειρα θερινής νυκτός και ο πρωθυπουργός όποτε επισκέπτεται την Ελλάδα είναι αισιόδοξος για τη πορεία της χώρας.
Στο εξωτερικό ακόμα και οι ειδήμονες του μνημονίου παραδέχονται ότι κάπου, κάτι, δεν πάει καλά. Δεν περπατάει το μνημόνιο και οι πολιτικές του. Άρχισαν δε έμμεσα να μιλάνε για αναδιάρθρωση του χρέους. Δηλαδή για ελεγχόμενη πτώχευση.
Άλλοι όπως ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης κ. Γιούνκερ, παραδέχονται τώρα, ότι ήξεραν χρόνια για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας αλλά δεν έλεγαν τίποτα για να βοηθήσουν τις εξαγωγές της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Βεβαίως στην κυβέρνηση παραμένουν αισιόδοξοι γιατί ο αρχηγός τους βραβεύτηκε… από τους Γερμανούς.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά κάποιοι ξένοι οίκοι που στο παρά πέντε γλύτωσαν από τη χρεοκοπία πριν δύο χρόνια και μας υποβάθμισαν πριν μερικούς μήνες άρχισαν ξαφνικά να διαρρέουν ότι τάχα είναι ευχαριστημένοι με την πρόοδο μας και σκέφτονται να μας αναβαθμίσουν και πάλι.
Στο εσωτερικό της χώρας από την  άλλη μεριά εμείς παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές. Ο πρωθυπουργός μίλησε στην κοινοβουλευτική του ομάδα και μας θύμισε τουρίστα που έχει πάνω από χρόνο να επισκεφτεί τη χώρα, και ο κ. Παπακωνσταντίνου χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα προσπαθεί να μας πείσει γιατί παρέδωσε την εξουσία του στην τρόικα και γιατί χωρίς το μνημόνιο θα παραδοθούμε όλοι μαζί στο χάος.
Στην ίδια γραμμή και τα τηλεοπτικά και άλλα φερέφωνα τους φαίνεται τώρα να προσπαθούν να προετοιμάσουν το έδαφος για να βρεθούν συνένοχοι στο έγκλημα που ξεκίνησε και συντελείται εδώ και ένα χρόνο.
Πιθανότατα μέσω εθνικών εκλογών, αφού με τίποτα άλλο δεν δένει το γλυκό, να μαζέψουν την κομπανία των εξαπτερυγών τους και να προσπαθήσουν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση  που θα τους δώσει το άλλοθι να ολοκληρώσουν το έγκλημα κατά της οικονομίας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
Τρανό παράδειγμα η παρουσία του κ. Πάγκαλου μετά της κ. Μπακογιάννη και του κ. Τσίπρα στην εκπομπή του κ. Πρετεντέρη που «παρέλειψε» να καλέσει εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια αποκαλούμενη σύγκρουση κορυφής.
Τώρα ποιας κορυφής μόνο ο κ. Πρετεντέρης γνωρίζει γιατί εμείς οι υπόλοιποι δυσκολευτήκαμε να την καταλάβουμε.
Γιατί ο κ. Πάγκαλος την μόνη κορυφή που γνωρίζει καλά, είναι αυτή της βραχονησίδας Ίμια, εκεί που φύσηξε ο αέρας και του πήρε την Ελληνική σημαία. Και η κ. Μπακογιάννη εκείνη του Ψηλορείτη που μάλλον θα κατοικήσει πολιτικά μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και ιδίως αυτό της Κρήτης. Όσο για το κ.  Τσίπρα ας μην μιλάμε για κορυφές δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο του.
Το σχέδιο εξελίσσεται  και αυτοί νομίζουν ότι ο κόσμος δεν τους παρακολουθεί. Κι έτσι θυμήθηκαν τον Καραμανλή που τάχα λένε θέλει να επιστρέψει κι ας το διαψεύδει ο ίδιος. Αυτοί ξέρουν καλύτερα. Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν ότι λέει ο Αντώνης και να δημιουργήσουν εντυπώσεις και πολιτικό κλίμα με στημένες δημοσκοπήσεις.
Αλήθεια πόσο βαθειά νυχτωμένοι θα πρέπει να είναι.
Και όταν θα ξυπνήσουν την αυγή της 8ης Νοεμβρίου, ευτυχώς για μας, θα είναι αργά για αυτούς και νωρίς για την χώρα, που θα είναι πια έτοιμη να ακολουθήσει το σχέδιο της ελπίδας και την ανάπτυξης που προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς.
Γιατί εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει και να βλέπουμε και να ακούμε και να καταλαβαίνουμε αλλά πάνω από όλα να μην το βάζουμε κάτω.
Στέφανος Αγιάσογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών