Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2013

Κομμουνιστές στην Ηλεία προσπάθησαν να αποτρέψουν κατάθεση στεφανιού Ελλήνων Εθνικιστών....Το αποτέλεσμα γνωστό και το στεφάνι κατατέθηκε και οι κομμουνιστές τράπηκαν σε φυγή (ΒΙΝΤΕΟ)

"Η συνέχισης του πολέμου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 έγινε η αιτία να προκαλέση τη Χιτλερική εισβολή.....Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο λαός πετούσε τα όπλα και παραδινότανε ή συμμαχούσε με τον Άξονα, όπως ο ηρωικός βουλγαρικός αδερφός"

"Μανιφέστο" του ΚΚΕ 4/5/1941

Συμπλοκή μελών του ΚΚΕ και της Εθνικής Δράσης Ηλείας με φόντο την εκδήλωση τιμής των εκτελεσθέντων Ελλήνων της περιοχής Φονικά στο Καράτουλα Ηλείας στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου.

Τελικώς οι απόγονοι των κομμουνιστοσυμμοριτών που είχαν το θράσος να φωνάζουν και συνθήματα όπως "ΕΛΑΣ - ΕΑΜ - ΕΠΟΝ" τράπηκαν σε φυγή και η κατάθεση στεφάνου έγινε κανονικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Υ.Γ.
Το πιο γελοίο όλων είναι ότι σε "αριστερά/αναρχικά" site μεταφέρεται η εξής είδηση:
"Ούτε στην Ηλεία...Ούτε πουθενά..Τσάκισμα φασιστών"
Μιλάμε για......σταλινικές cult ονειρώξεις

8 σχόλια:

  1. Παλιοκουμμουνα γαμω τα σπιτια σας....ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΙΧΝΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΚΛΟΤΣΟΠΑΤΙΝΑΔΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΟΝΙΚΑ Δήμου Πύργου πρώην Ωλένης.
    Ο νομός Ηλείας έδωσε το δικό του παρών στην αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής. Ήδη από τον Μάιο του 1943, με τη δημιουργία αντάρτικου κινήματος που με τις δυνάμεις του ήλεγχε την ορεινή Ηλεία, οι κατακτητές περιορίζονταν στις πόλεις του πεδινού τμήματος. Ένα χρόνο μετά ο τέως δήμος Ωλένης δέχεται αλλεπάλλες επιδρομές (στο Αρβανίτη, στο Μαυρομάτη, την Ψιλή Ράχη, στο Τουρκοσκάλι κ.α.) από τα γερμανικά στρατεύματα, που στο διάβα τους ρήμαζαν τα πάντα, εκδικούμενοι τους κατοίκους της περιοχής, ένα σημαντικό μέρος των οποίων είχε προσχωρήσει στις τάξεις του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ.
    Το αποκορύφωμα του μίσους και του παραλογισμού των κατακτητών γράφεται στη θέση «Φονικά» του δήμου Ωλένης. Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων, από νωρίς το πρωί στις 14 Ιουλίου του 1944, ημέρα Παρασκευή, λίγο πάνω από το γεφύρι που βρίσκεται στην περιοχή, οι Γερμανοί στήνουν ενέδρες, για να συλλάβουν οποιοδήποτε ανύποπτο άνθρωπο που θα περνούσε από εκείνο το σημείο. Οι όμηροι που πιάστηκαν μέχρι το μεσημέρι περίπου 23 (μεταξύ των οποίων γέροι, γυναίκες και παιδιά) θα οδηγηθούν το απόγευμα λίγο πιο πάνω στο τόπο της θυσίας. Από εκεί και μετά ακολουθεί η γνωστή σε όλους τους Έλληνες φρικτή εικόνα του πολέμου, με τους ομήρους να τοποθετούνται σε φάλαγγα και τους στρατιώτες να λαμβάνουν θέση παράλληλη προς αυτούς και να τους εκτελούν. Ο Ντίνος Γιαννακόπολος κατάφερε να ξεφύγει, καθώς και ο μόλις 17 χρόνων Δήμος Βασιλόπουλος, που έτρεξε και πρόφτασε να κρυφτεί στο δάσος. Επίσης σώθηκε ο Μέλτης Αγριδιώτης, ο οποίος βαριά τραυματισμένος παρέμεινε αρκετές ώρες μαζί με τα πτώματα των αδικοχαμένων πατριωτών του έως ότου αποχωρήσει το εκτελεστικό απόσπασμα.
    Μαθήματα Ιστορίας
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστομαχε, εγω τους "Έλληνες" που ειχαν προσχωρήσει στην Σοβιετική συμμορία των εαμοβουλγαρων θα τους κυνηγούσα μαζι με τος Γερμανούς.

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ φίλε μου. Απλά παραθέτω την Ιστοριά για να ξέρουμε τι έγινε εκεί. Αν δεν είχε βάλλει ο διαχειριστής την ανάρτηση δεν θα το έψαχνα να μάθω λίγα πράγματα. Ολοι ξέρουμε πόσα εγκλήματα έγιναν την εποχή εκείνη. Δυστυχώς ακόμα τα πληρώνουμε. Ενα στεφάνι σε πεσόντες είναι τιμή. Αλλά δυστυχώς τα κομμούνια καπηλεύονται τα πάντα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Δι αυτό πρεπει να μαθαίνουμε τα γεγονότα.
      Με την νίκη
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

      Διαγραφή
  4. Πάλι εδώ είναι οι αναρχικές ανακουφίστριες πακιστανών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Φωτιά και τσεκούρι στους αντιδραστικούς.» (αντιδραστικοί ήταν όσοι δεν προσχωρούσαν στο ΕΑΜ)
    «Κάθε αντιδραστικός πρέπει να εξοντώνεται και μάλιστα όλος ο οικογενειακός κύκλος και μέχρι εβδόμης γενεάς.»
    «Και 800.000 Έλληνες να μείνουν, φτάνει να είναι αυτοί που θα μείνουν έτσι όπως τους θέλουμε εμείς.»

    Θανάσης Κλάρας (1905 - 1945). Ψευδώνυμο: Άρης Βελουχιώτης. Κλέφτης, ψεύτης, λωποδύτης, πλαστογράφος, ομοφυλόφιλος, ανθέλληνας, δολοφόνος, κομμουνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αλλη φορα για εξοικονομηση χωρου και χρονου πες κομμουνιστης και περιλαμβανει ολα τα αλλα...αλλα και ετσι που το εθεσες και αυτο δεν ειναι ασχημο....

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών