Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2013

Ίδρυμα Μέρκελ: “Προσοχή στην Χρυσή Αυγή”


Ίδρυμα Μέρκελ: “Προσοχή στην Χρυσή Αυγή”

Σε δηλώσεις προέβη η Σουζάνα Φόγκτ, επικεφαλής του γραφείου του Ιδρύματος Κόνραντ Άντεναουερ, του ιδρύματος που πρόσκειται στο κόμμα της Μέρκελ. Μεταξύ άλλων μίλησε, φυσικά, και για το αγαπημένο θέμα των διεθνών επικυρίαρχων, είτε αυτοί πρόσκεινται στην αριστερά ή την δεξιά, την Χρυσή Αυγή, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά στους στενούς δεσμούς μεταξύ των απανταχού αντιχρυσαυγιτών και του καθεστώτος που οδήγησε την Ελλάδα στην σημερινή κατάντια. 
Αξίζει να.....
σημειωθεί πριν ειπωθεί το οτιδήποτε ότι το Ίδρυμα Άντεναουερ, που όπως προείπαμε πρόσκειται στο κόμμα της Μέρκελ, έχει επίσημη συνεργασία με το αντίστοιχο ίδρυμα της ΝΔ, το «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Ας δούμε όμως το επίμαχο σημείο της δήλωσης:
"Ερώτηση: Πώς βλέπετε την άνοδο της Χρυσής Αυγής; Πιστεύετε ότι πρόκειται για απλή αντίδραση ή για κάτι βαθύτερο; Θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με νομικά μέτρα ή με πολιτικές πρωτοβουλίες;
Απάντηση: «Πρέπει να δοθεί προσοχή στη Χρυσή Αυγή - η περιθωριοποίηση θα ήταν λάθος. Πιστεύω ότι πίσω από αυτή την άνοδο υπάρχει μεγάλη πολιτική απογοήτευση. Αλλά ίσως να υπάρχει και κάτι σοβαρότερο που πρέπει να εξεταστεί. Και τούτο, καθώς η Χρυσή Αυγή προσεγγίζει κυρίως νέους ανθρώπους. Νομικά μέτρα εναντίον του ακροδεξιού εξτρεμισμού πρέπει να είναι πολύ καλά σχεδιασμένα, ώστε να μη γίνουν μπούμερανγκ κατά της πραγματικής τους πρόθεσης. Και στη Γερμανία οι συζητήσεις για την αντιμετώπιση του εξτρεμιστικού κόμματος NPD βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας. Πολιτικές πρωτοβουλίες και η εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα όσα κάνει η Χρυσή Αυγή κατά της ελληνικής δημοκρατίας. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση του ακροδεξιού εξτρεμισμού. Έχουμε εμπειρία, θετική πιστεύω μέσω της κοινωνίας των πολιτών, στο ζήτημα αυτό και γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να τεθούν νομικοί περιορισμοί. Αναφέρομαι στην ανάγκη πολιτικής εκπαίδευσης. Οφείλουμε να παράσχουμε, ιδιαίτερα στους νέους, τη γνώση, τόσο ιστορική όσο και σύγχρονη, για τις άμεσες συνέπειες που τέτοιου είδους φαινόμενα μπορούν να έχουν για τη δημοκρατία και για τις ευθύνες που οι ίδιοι έχουν»."
Αν δεν είχαμε προαναφέρει την προέλευση αυτών των δηλώσεων θα ορκιζόταν κανείς ότι είναι απόσπασμα από τις ομιλίες του Τσίπρα στο συνέδριο τραγέλαφο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ομοιότητα άλλωστε με τις άναρθρες κραυγές των αριστεριστών είναι φανερή. Θα πρέπει να καταστεί σαφές σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα ότι το καθεστώς δεν γνωρίζει διαφοροποιήσεις. Δεν υπάρχει αριστερά ή δεξιά στο λεγόμενο «συνταγματικό τόξο». Όλοι είναι ενωμένοι από την Μέρκελ, μέχρι τον Σόιμπλε, από τον Σαμαρά μέχρι τον Τσίπρα. Όλοι οι καθεστωτικοί ενωμένοι εναντίον της Χρυσής Αυγής, της μόνης πραγματικά αντισυστημικής δύναμης.

1 σχόλιο:

  1. Ειναι πολυ αργα για δακρυα στελλα....εχμεν ξυφιγι..και τρεμουν τα κουμουνια....να τρεμουν να τρεμουν ειναι το μονο σωστο που κανουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών