Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιουλίου 14, 2013

Ανάλυση “Επίκαιρα”: Κλίμα ευφορίας στην Χρυσή Αυγή, την στιγμή που όλοι οι άλλοι κλυδωνίζονται

Βλέψεις ακόμα και για διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στις εθνικές εκλογές, με ποσοστό που θα αγγίζει το 20%, καλλιεργούνται στη Χρυσή Αυγή βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να τους δίνουν σταθερά διψήφια ποσοστά, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν το 50% της δημοσκοπικής δύναμης της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δημοσκόπηση της VPRC, π.χ., το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στην εκτίμηση ψήφου φτάνει στο 14,5% με οροφή το 15,5%, ενώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Δημοκρατία", παρατηρείται ραγδαία άνοδος των ποσοστών της Χρυσής Αυγής μεταξύ των...
νέων. Στη Χρυσή Αυγή θεωρούν ότι η πίεση που ασκείται από τους ψηφοφόρους στους βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά κυρίως σε αυτούς της συγκυβέρνησης, και στα αστικά κέντρα και στην επαρχία θα ενταθεί με αφορμή την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση.

Παρακολουθούν παράλληλα με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο χώρο της ΝΔ, όπου αρχίζει και εκδηλώνεται τάση βουλευτών και στελεχών που θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει προσπάθεια επαναπροσέγγισης του κόμματος με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Από την πλευρά τους, επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση συνεργασίας και συνδιαλλαγής με τη ΝΔ, την οποία χαρακτηρίζουν «κόμμα του Μνημονίου, της εξαθλίωσης και της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας». Εξαπολύουν, παράλληλα, επίθεση και κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποία χαρακτηρίζουν «το μόνο δεκανίκι της ΝΔ», και μάλιστα καλούν τα στελέχη του να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό «για το ξεπούλημα της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και για τις αμαρτωλές δεκαετίες ΠΑΣΟΚοκρατίας, που μας οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή».

Κόντρα με Δένδια

Στο στόχαστρο παραμένει και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, όπως και στο δικό του στόχαστρο βρίσκεται πάντα η Χρυσή Αυγή. Η κόντρα κλιμακώθηκε και πάλι με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Δένδιας στο BBC, όπου εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει κρούσματα ρατσισμού και βίας. Στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου προετοιμάζονται για μπαράζ επικοινωνιακών επιθέσεων εναντίον τους από την κυβέρνηση, με στόχο, να αποτρέψουν την περαιτέρω προσέλκυση ψηφοφόρων και γι' αυτό ετοιμάζουν με τη σειρά τους επιθέσεις τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την Αριστερά για την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τη λαθρομετανάστευση. Αμέσως μετά τις θερινές διακοπές θα ξεκινήσει και ο προγραμματισμός ου κόμματος για τους υποψηφίους στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των ευρωεκλογών.

Στη Χρυσή Αυγή εκτιμούν πως με δεδομένη τη χαλαρή ψήφο αλλά και τη λογική της «τιμωρίας» της κυβερνητικής πολιτικής δίνεται μια ευκαιρία στο κόμμα να «χτυπήσει» σημαντικούς δήμους σε όλη την Ελλάδα. Για την Αθήνα συνεχίζεται να ακούγεται έντονα το όνομα του Ηλία Κασιδιάρη. Στόχος του Ν. Μιχαλολιάκου είναι να περάσει στο β' γύρο. Σε περίπτωση που θα έχει απέναντί του υποψήφιο της Αριστεράς και με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της πρωτεύουσας από τη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα, στη Χρυσή Αυγή εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο να πάρουν το δήμο είναι ανοιχτό. Παράλληλα, θεωρούν ότι τους επόμενους μήνες τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής θα είναι τέτοια, που είναι πολύ πιθανή κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες διαστάσεις.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών