Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2013

Άγρια συμπλοκή πακιστανών με αλβανούς στις φυλακές Δομοκού

Πανικός στο σωφρονιστικό ίδρυμα - Τρεις τραυματίες. Άλλη μια αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ομάδων κρατουμένων διαφορετικών εθνικοτήτων, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών από αυτούς, προκάλεσε αναστάτωση στις φυλακές Δομοκού το απόγευμα του Σαββάτου.

Όλα ξεκίνησαν όταν...
τρεις Αλβανοί ήρθαν στα χέρια με τρεις πακιστανούς συγκρατουμένους τους στην πτέρυγα Ε2 του σωφρονιστικού καταστήματος και, ώσπου να επέμβουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, έβγαλαν αυτοσχέδια μαχαίρια. Από τη μάχη που ξέσπασε, τραυματίστηκαν και οι τρεις Πακιστανοί, ο ένας από τους οποίους σοβαρά καθώς φέρει τραύματα στον πνεύμονα. Ο σοβαρά τραυματίας και ένας ακόμη Πακιστανός διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας, ενώ ο τρίτος ομοεθνής τους μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Δομοκού όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στην φυλακή. Το περιστατικό συνέβη πριν καλά- καλά συμπληρωθεί 24ωρο από την απόπειρα αυτοκτονίας ενός αλβανού βαρυποινίτη που εκτίει πολυετή κάθειρξη για ανθρωποκτονία και άλλα κακουργήματα, ο οποίος κατάπιε ξυραφάκια και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Λαμίας.

Το αδιαχώρητο επικρατεί στις ελληνικές φυλακές, όπου μάλιστα η πλειοψηφία των εγκλείστων είναι αλλοδαποί. Οι κρατούμενοι των φυλακών έφτασαν τον αριθμό των 12.912 ατόμων, ενώ η προβλεπόμενη χωρητικότητά τους είναι για 9.400 κρατουμένους. Το 63% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί, αριθμώντας την 1η Ιανουαρίου του 2013, 7.875 άτομα μη ελληνικής καταγωγής. Οι αλλοδαποί κρατούμενοι υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε μια δεκαετία, και ένας στους έξι κατάδικους είναι αλβανός! Ο αριθμός των αλλοδαπών κρατουμένων είναι ενδεικτικός της υφιστάμενης συμμετοχής τους σε περιπτώσεις ανομίας και παραβατικότητας, προφανώς όχι και τόσο ‘‘ελαφριάς’’ μορφής.

πηγή

1 σχόλιο:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών