Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιανουαρίου 02, 2014

Μέρα, παρά μέρα όλο το 2013 οι εθνοπατέρες με μια βαλίτσα στο χέρι έκαναν τα ταξίδια τους σε Νέα Υόρκη-Λονδίνο- Κίνα κτλ... Την ώρα που ελληνικός λαός πεινά εκατομμύρια ευρώ δαπανόνταιο για ταξίδια της πλάκας...

Με τη βαλίτσα στο χέρι, 80 βουλευτές πέταξαν για προορισµούς όπως το Πεκίνο, η Νέα Υόρκη και η Μόσχα

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Το μοναδικό κόμμα που δε ζημίωσε το ελληνικό κράτος ούτε για.... διόδια στην Αττική οδό για το 2013 ήταν η Χρυσή Αυγή..
Αλλά αυτή είναι... λεπτομέρεια που πρέπει να την κρύψει το καθεστώς..

Περισσότερα από 160 ταξίδια, σχεδόν ένα κάθε δύο εργάσιµες ηµέρες, έκαναν στη διάρκεια του 2013 δεκάδες βουλευτές, εκπροσωπώντας τη χώρα µας στο εξωτερικό, µε επίσηµες αποστολές της Βουλής των Ελλήνων. Ο συνολικός αριθµός των «τυχερών» που µετέχοντας σε διεθνείς συναντήσεις ταξίδεψαν από το Πεκίνο ως τη Νέα Υόρκη και τη Μόσχα και από την Ιορδανία ως το Τατζικιστάν και τη Ραµάλα ξεπέρασε τους ογδόντα.
Ωστόσο, όπως συµβαίνει συνήθως, υπήρξαν και .....
εκείνοι που µε βάση τον αριθµό των επισκέψεων εκτός συνόρων µπαινόβγαιναν στη χώρα πάνω από µία φορά τον µήνα, ενώ οι περισσότεροι περιορίστηκαν σε ένα ή δύο ταξιδάκια και µάλιστα σε προορισµούς κλασικά εργασιακούς, όπως οι Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.
Το «χρυσό µετάλλιο» των… ταξιδευτών βουλευτών, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, κέρδισε ένας άγνωστος στον πολύ κόσµο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, που κατάφερε σε µία χρονιά να κάνει τουλάχιστον… 16 επισκέψεις στο εξωτερικό. Στο Στρασβούργο ήταν τουλάχιστον πέντε από αυτές και οι υπόλοιπες από την Αγία Πετρούπολη, το Μπακού και τη Σµύρνη έως το ∆ουβλίνο, το Βερολίνο και τη Βιέννη. Ο κ. Τριαντάφυλλος, ο οποίος εκλέγεται στη Χίο και είναι από τους νεότερους βουλευτές (µόλις 33 ετών), άφησε πίσω του δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθούν σε… απόσταση αναπνοής. Πρόκειται για τον ∆ηµήτρη Παπαδηµούλη µε 14 επισκέψεις στο εξωτερικό και τον Πέτρο Τατσόπουλο µε δεκατρείς.
∆εν είναι τυχαίο βέβαια ότι και οι τρεις τους µετέχουν στη µόνιµη αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συµβουλίου της Ευρώπης, αλλά και σε υποεπιτροπές του, όπως συµβαίνει µε τους περισσότερους που βρίσκονται στην πρώτη… δεκάδα των πολυταξιδεµένων µελών του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Στην πρώτη δεκάδα περιλαµβάνονται ακόµα τέσσερις βουλευτές από τη Ν.∆. (Γιώργος Καλαντζής, Ντόρα Μπακογιάννη, Φωτεινή Πιπιλή και Ελενα Ράπτη), η ανεξάρτητη πλέον Θεοδώρα Τζάκρη, που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, και η Μαρία Γιαννακάκη από τη ∆ΗΜ.ΑΡ.
Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι στο σύνολο των περίπου 80 που µετείχαν στις αντιπροσωπίες της Βουλής, οι 46 ήταν από τη Νέα ∆ηµοκρατία, ενώ τα υπόλοιπα κόµµατα είχαν πολύ µικρότερη εκπροσώπηση: ο ΣΥΡΙΖΑ 12 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ 10, οι ΑΝ.ΕΛ. 7, η ∆ΗΜ.ΑΡ. 3 και το ΚΚΕ 2 βουλευτές. Αίσθηση προκαλεί ότι ούτε ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν πήρε µέρος σε κάποια από τις πολλές αποστολές της Βουλής όλη την προηγούµενη χρονιά.
Είναι κοινό µυστικό ότι τα ταξίδια για ορισµένους από τους κυβερνητικούς βουλευτές που δεν µετέχουν στο Υπουργικό Συµβούλιο αποτελούν µιας µορφής… αντάλλαγµα προκειµένου να «χρυσώνεται το χάπι» της µη υπουργοποίησής τους, αν και το τελευταίο διάστηµα µε τις οικονοµίες κλίµακας που γίνονται από τη Βουλή η προθυµία από την πλευρά των βουλευτών δεν είναι ίδια µε τα προηγούµενα χρόνια.
Σε ορισµένες περιπτώσεις, οι βουλευτές συνοδεύονται µεν από τις (ή τους) συζύγους τους, αλλά καλύπτουν οι ίδιοι τα έξοδα µετακίνησης και (θεωρητικά τουλάχιστον) διαµονής τους. Υπάρχει µάλιστα Βορειοελλαδίτισσα βουλευτίνα της Ν.∆. που σε ορισµένα ταξίδια συνοδευόταν από τη… µητέρα της!Στο πλαίσιο περιορισµού του κόστους, µειώθηκε σηµαντικά σε σχέση µε το 2012 και ο συνολικός αριθµός των ταξιδιών, που πέρυσι ξεπέρασαν τα 250, ενώ φέτος κινήθηκαν µεταξύ 160 και 170.
Η λίστα που ζαλίζει
Σαράντα έξι βουλευτές της Ν.∆., δώδεκα του ΣΥΡΙΖΑ, δέκα του ΠΑΣΟΚ, επτά από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τρεις από τη ∆ΗΜ.ΑΡ., δύο από το ΚΚΕ και η ανεξάρτητη πλέον Θεοδώρα Τζάκρη φιγουράρουν στη λίστα µε τους… ταξιδιώτες. Πιο αναλυτικά:
ΝΕΑ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Γιώργος Καλαντζής (11), Ντόρα Μπακογιάννη (11), Φωτεινή Πιπιλή (11), Ελενα Ράπτη (10), Αρης Σπηλιωτόπουλος (9), Μάκης Βορίδης (7), Κατερίνα Παπακώστα (7), Τάσος Νεράντζης (6), ∆ιονυσία Αυγερινοπούλου (5), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (5), Σπύρος Ταλιαδούρος (5), Γιάννης Κεφαλογιάννης (5), Βαγγέλης Μπασιάκος (5), Βαγγέλης Μεϊµαράκης (5), Αλέκος ∆ερµεντζόπουλος (4), Κυριάκος Μητσοτάκης (4), Κώστας Τσιάρας (4), ∆ηµήτρης Τσουµάνης (4), Ακης Γεροντόπουλος (3), Γιώργος Κωνσταντόπουλος (3), Αντώνης Μπέζας (3), Κυριάκος Βιρβιδάκης (3), Ανδρέας Ψυχάρης (3), Φεβρωνία Πατριανάκου (3), Χρήστος ∆ήµας (3), Μανώλης Κεφαλογιάννης (3), Kώστας Τζαβάρας (3), Γιώργος Ορφανός (2), Σάββας Αναστασιάδης (2), Ευριπίδης Στυλιανίδης (2), Γιάννης Πλακιωτάκης (1), Κώστας Σκρέκας (2), Γιάννης Τραγάκης (2), Κώστας Τασούλας (1), Γιώργος Στύλιος (1), Αδωνις Γεωργιάδης (1), Ηλίας Βλαχογιάννης (1), Βασίλης Υψηλάντης (1), Χρήστος Κέλλας (1), ∆άνης Τζαµτζής (1), Αννα-Μισέλ Ασηµακοπούλου (1), ∆ιονύσης Σταµενίτης (1), Κώστας Κατσαφάδος (1), Κώστας Μαρκόπουλος (1), Λάζαρος Τσαβδαρίδης (1), Χρήστος Μαρκογιαννάκης (1)
ΣΥΡΙΖΑ. ∆ηµήτρης Παπαδηµούλης (14), Πέτρος Τατσόπουλος (13), Γιάννης ∆ραγασάκης (11), Χρήστος Καραγιαννίδης (5), Γιώργος Βαρεµένος (5), Ρένα ∆ούρου (1), Βασίλης Χατζηλάµπρου (1), Αγνή Καλογέρη (1), Ζωή Κωνσταντοπούλου (1), Νάντια Βαλαβάνη (1), Παναγιώτης Κουρουπλής (1), Χαρά Καφαντάρη (1),
ΠΑΣΟΚ. Κώστας Τριαντάφυλλος (16), Νίκος Σηφουνάκης (7), ∆ηµήτρης Σαλτούρος (4), Γιάννης ∆ριβελέγκας (3), Παναγιώτης Ρήγας (3), Χρήστος Γκόκας (2), Γιώργος Ντόλιος (1), Απόστολος Κακλαµάνης (1), Φίλιππος Σαχινίδης (1).
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Νότης Μαριάς (7), Γιώργος Νταβρής (6), Τέρενς Κουίκ (5), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (2), Ραχήλ Μακρή (2), Μίκα Ιατρίδη (1), Γαβριήλ Αβραµίδης (1).
∆ΗΜ.ΑΡ. Μαρία Γιαννακάκη (10), Βασίλης Οικονόµου (1), Νίκη Φούντα (1).
ΚΚΕ. Λιάνα Κανέλλη (5), Θανάσης Παφίλης (1).
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. Θεοδώρα Τζάκρη (11).
Τους «ψαλίδισε» ο Μεϊµαράκης
Τα έξοδα των βουλευτών στα ταξίδια τους στο εξωτερικό καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τη Βουλή. Για την ακρίβεια, καταβάλλονται στις αποστολές πάντοτε το αεροπορικό εισιτήριο και τα έξοδα διαµονής σε τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία (ανάλογα µε τον προορισµό και τις δυνατότητες φιλοξενίας). Επίσης, εισπράττουν ένα ποσό της τάξεως, µεσοσταθµικά, των 120-140 ευρώ για κάθε ηµέρα παραµονής τους εκτός συνόρων, προκειµένου να καλυφθούν τα έξοδα για το φαγητό τους. Αν βρίσκονται καλεσµένοι, τότε µπορούν να εξοικονοµήσουν κάποια από τα χρήµατα αυτά. Ωστόσο, στις περιπτώσεις αποστολών τις περισσότερες φορές τρώνε µεσηµέρι - βράδυ µε δικά τους έξοδα. Στα τέλη Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊµαράκης, στέρησε από τους βουλευτές ένα από τα τελευταία προνόµια που τους είχαν αποµείνει σε σχέση µε τα ταξίδια στο εξωτερικό: τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στην business class σε περιπτώσεις υπερατλαντικών ή διηπειρωτικών πτήσεων. Ετσι, τους τελευταίους δύο µήνες υποχρεώνονται άπαντες να πετούν στην «οικονοµική», ακόµα και για πολύωρα, µακρινά ταξίδια, εκτός αν θέλουν να βάλουν τη διαφορά από την… τσέπη τους (σ.σ.: όπως κάνουν ορισµένοι, οι οποίοι είτε το… αντέχουν είτε είναι στις λίστες πολλών µιλίων αεροπορικών εταιρειών).
Οι αγαπηµένες επιτροπές τους
Η αντιπροσωπία της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συµβουλίου της Ευρώπης, µε έδρα το Στρασβούργο, και στις επιτροπές του είναι η πιο… περιζήτητη µεταξύ των βουλευτών. Κι αυτό γιατί, εκτός από το αδιαµφισβήτητο κύρος του θεσµού, οι βουλευτές που µετέχουν κάνουν και τις περισσότερες εξόδους από τη χώρα σε σχέση µε τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 50 ταξίδια στη διάρκεια του 2013 (σ.σ.: ∆ηλαδή σχεδόν ένα στα τρία που έκαναν αντιπροσωπίες της Βουλής) αφορούσαν µέλη αυτής της επιτροπής, που κινείται συνήθως ανάµεσα σε Στρασβούργο και Παρίσι. ∆εν είναι επίσης τυχαίο ότι στη δεκάδα των πλέον πολυταξιδεµένων βουλευτών συµµετέχουν σχεδόν αποκλειστικά µέλη της συγκεκριµένης αντιπροσωπίας, µε εξαίρεση τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Καλαντζή. Επικεφαλής της αντιπροσωπίας είναι η Ντόρα Μπακογιάννη. Η δεύτερη των… εκλεκτών επιτροπών είναι εκείνη της αντιπροσωπίας στο ΝΑΤΟ, που έκανε περί τα 25 ταξίδια στη διάρκεια της χρονιάς. Το πιο πολυταξιδεµένο από τα µέλη της είναι ο επικεφαλής της, Αρης Σπηλιωτόπουλος. Στην ίδια επιτροπή, που επίσης έχει ιδιαίτερο κύρος στο εξωτερικό, µετείχε µέχρι να γίνει υπουργός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η τρίτη σε αριθµό ταξιδιών (10) είναι η αντιπροσωπία στον Οργανισµό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, µε επικεφαλής τον Μάκη Βορίδη (Ν.∆.). Ωστόσο, η συγκεκριµένη επιτροπή δεν είναι από τις πλέον… αγαπηµένες των βουλευτών, γιατί οι προορισµοί σε πολλές περιπτώσεις είναι χώρες κάθε άλλο παρά κοσµοπολίτικες (σ.σ.: ενδεικτικά φέτος ήταν, µεταξύ άλλων, η Αλβανία, η Μάλτα, η Γεωργία και το Τατζικιστάν).
Του Σωτήρη Ξενάκη, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών