Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Μαΐου 30, 2014

Η Goldman Sachs αποφασίζει και διατάζει: Εκλογές στο τέλος του χρόνου


Η Goldman Sachs αποφασίζει και διατάζει: Εκλογές στο τέλος του χρόνου

Έκθεση επί των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε συνάρτηση με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογές, συνέταξε ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός Goldman Sachs, ο οποίος έχει διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στο ελληνικό οικονομικό δράμα.
Διφορούμενο το περιεχόμενο της έκθεσης, με τους αμερικανούς να θεωρούν πως η πτώση της εκλογικής επιρροής της ΝΔ αλλά και η αδυναμία του Σύριζα να αυξήσει τα ποσοστά του σε σχέση με τις εκλογές του 2012, σηματοδοτούν πολιτικές εξελίξεις όχι άμεσες.
Η χρονική περίοδος κατά την οποία εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs πως ενδεχομένως θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές είναι το τέλος του 2014 και αρχές του 2015.
«Έχοντας στο μυαλό μας τη μακρά και δύσκολη αξιολόγηση που αναμένεται από......
την τρόικα το τέταρτο τρίμηνο, καθώς και τις διαπραγματεύσεις για  κούρεμα του επίσημου τομέα, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ανεβάζουν τον πολιτικό πήχη που καλείται να υπερβεί η Ν.Δ», αναφέρει η έκθεση. Και συμπληρώνει επισημαίνοντας τα κάτωθι: «Αναμένεται να υπάρξουν προσπάθειες ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής δύναμης της συγκυβέρνησης και ανασχηματισμός. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ τα πήγε καλύτερα των εκτιμήσεων και με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αύξησε τα ποσοστά του σε σχέση με το 2012, δείχνει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στις κάλπες. Όμως, οι εθνικές εκλογές εμφανίζονται πιθανότερες προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2015».
Καθίσταται σαφές πως οι διεθνείς δανειστές καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα σε βαθμό τέτοιο, ώστε να προσδιορίζουν και το χρονικό σημείο διενέργειας πρόωρων εθνικών εκλογών. Άλλωστε τόσο η ΝΔ όσο και ο Σύριζα υπακούουν πειθήνια στις εντολές των ξένων παράκεντρων εξουσίας, γεγονός που απεδείχθη περίτρανα από τους χαμηλούς τόνους που κρατά η Κουμουνδούρου και από την άνεση με την οποία η ψοφοδεξιά του Σαμαρά αποδέχτηκε την εκλογική της ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών