Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 10, 2014

Η σταλινική αστυνομία σκέψεως γίνεται πραγματικότητα “με εντολή Σαμαρά”

Επ' ευκαιρίας της ψήφισης του ανθελληνικού ουσιαστικά, "αντιρατσιστικού" κατ' όνομα, νομοσχεδίου από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ δημοσιεύουμε άρθρο από την σημερινή εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί αναφερόμενο στην ποινικοποίηση της σκέψεως από την χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά. 

Στο περισπούδαστο λογοτεχνικό αριστούργημα «1984» του κατά τα άλλα τροτσκιστή, Τζωρτζ Όργουελ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά η «Αστυνομία Σκέψεως», της οποίας αποστολή και αρμοδιότητα είναι η πρόληψη και η καταστολή του «εγκλήματος» σκέψης και την σύλληψη των «εγκληματιών» σκέψης. Το εν λόγω λογοτέχνημα, του οποίου το «μαύρο» φινάλε είχε αφήσει άφωνο τον γράφοντα κατά τα εφηβικά του χρόνια, αποτελεί μία πρόβλεψη για την μορφή που θα λάμβανε ο κόσμος αν επικρατούσε παγκοσμίως ο σταλινισμός.
Φυσικά τα κίνητρα και τα αισθήματα του Όργουελ αντανακλούσαν την...
ιδεολογικόπολιτική διαμάχη που έλαβε χώρα για την κυριαρχία στο ΚΚΣΕ μεταξύ Στάλιν και Τρότσκι, την οποία βίωσε ο συγγραφέας σε ιστορικό χρόνο, και έλαβε διαστάσεις ιδεολογικής κάθαρσης της Σοβιετικής Ενώσεως, εν είδει μίας ιδιότυπης γενοκτονίας ιδεολογικού τύπου. Αλησμόνητο θα μείνει, άλλωστε, το γεγονός ότι οι αντιφρονούντες το σταλινικό καθεστώς εν τέλει εξαφανίζονταν και από τις φωτογραφίες.



Η πραγματικότητα, όμως, του Σαμαρικού καθεστώτος ξεπερνά κατά πολύ την σταλινική πρακτική εγκαθιδρύοντας για πρώτη φορά εγκλήματα, όπως αυτά που επεδίωκε να καταστείλει η «Αστυνομία Σκέψεως» του «1984». Ο λόγος, φυσικά, για το περιβόητο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, το οποίο οδηγείται σε ψήφιση στην Βουλή, παρότι έχει κριθεί αντισυνταγματικό από την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του εν λόγω νομοσχεδίου «όποιος με πρόθεση δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν  να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή την σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων τιμωρείται…»

Αν, λοιπόν, ως «οποιοδήποτε άλλο μέσο» ορίσουμε μία υποκλαπείσα από την ΕΥΠ συνομιλία στο τηλέφωνο και ως «πρόκληση σε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις» θεωρήσουμε την φράση «κάτι τρέχει στα γύφτικα», αυτομάτως έχουμε ένα «δεμένο» κατηγορητήριο που μπορεί να οδηγήσει στην φυλακή έναν άνθρωπο. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί σε έναν ιερέα που θα τολμήσει με κυβέρνηση Σαμαρά να ψάλλει τα δέοντα την Μεγάλη Παρασκευή. Φυσικά με βάση αυτό το νομοσχέδιο κανένας δεν θα πρέπει να έχει αντιπαλότητα με αλλοδαπό, ομοφυλόφιλο ή αλλόθρησκο ακόμα και αν αυτή δεν πηγάζει από την συγκεκριμένη ιδιότητα, αλλά από οτιδήποτε άλλο. Πλέον ο ομοφυλόφιλος, ο αλλοδαπός και ο αλλόθρησκος γίνονται «ιερές αγελάδες» του ελλαδικού κράτους και προστατεύονται διά νόμου.

Παραδείγματος χάριν ένας άνθρωπος έχει μία αντιπαλότητα με έναν άλλο άνθρωπο που τυγχάνει ομοφυλόφιλος, αλλοδαπός ή αλλόθρησκος. Η έκφραση των συναισθημάτων του μέσω τηλεφώνου, το οποίο παρακολουθείται από την ΕΥΠ, συνιστά παραβίαση του εν λόγω νόμου και καταλήγει στην φυλακή για τρεις μήνες έως τρία χρόνια.

Τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται τραγελαφικά, όμως ορίζονται σαφώς από το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Το μόνο που απομένει για να φτάσουμε στο «1984» του Όργουελ είναι να νομοθετηθεί η ελευθερία της ΕΥΠ στην παρακολούθηση πολιτών άνευ εισαγγελικής άδειας και προφανούς αιτίας και μετά ο οποιοσδήποτε Έλληνας θα είναι έτοιμος προς σύλληψη από την «Αστυνομία Σκέψεως», ενώ οι τηλεοθόνες του μυθιστορήματος θα είναι τα ίδια τα κινητά μας. Επιπλέον των παραπάνω, τα παραπάνω σημειώνονται και στην έκθεση για την Δημόσια Διαβούλευση του Νομοσχεδίου, στην οποία καταγράφεται η λαϊκή κατακραυγή, αλλά η κυβέρνηση προχωράει παρόλα αυτά στην ψήφισή του, επειδή αυτή είναι επιταγή των ξένων κέντρων εξουσίας που υπηρετεί.

Ο καθοριστικός παράγων για την ενεργοποίηση αυτού του νομικού εκτρώματος, το οποίο είναι αρκούντως ασαφές, ώστε να εφαρμόζεται κατά το δοκούν, είναι η πολιτική βούληση. Αν είσαι βουλευτής της ΝΔ και συγκρίνεις την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία, τότε όλα καλώς. Αν όμως είσαι οπαδός της Χρυσής Αυγής και σχολιάσεις τηλεφωνικώς τον άψογο στίχο του Καρυωτάκη «Λευτεριά, Λευτεριά, θα σ' αγοράσουν έμποροι και κονσόρτσια κι εβραίοι», τότε πας σούμπητος φυλακή!

Κώστας Αλεξανδράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών