Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015

Οι Τραπεζίτες λένε ΟΧΙ στο να δώσουν στοιχεία για τους πολιτικάντηδες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό...


Την… αναμενόμενη απάντηση (δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα και υπάρχει τραπεζικό απόρρητο)  έδωσαν η  Ένωση Τραπεζών και η Τράπεζα της Ελλάδος, στην ερώτηση για το ποιοι πολιτικάντηδες έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης:
«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δεν διαθέτει στοιχεία σχετικά με όσα αναφέρονται στην ερώτηση. Περαιτέρω, σημειώνουμε ότι ακόμη και αν διαβιβάζαμε την ερώτηση στις τράπεζες- μέλη μας, θα ήταν άνευ αντικειμένου, καθ’ όσον τα αιτούμενα στοιχεία διέπονται από το τραπεζικό απόρρητο, το οποίο αίρεται εν προκειμένω μόνο με....
σχετικό αίτημα της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3α του Ν. 3213/2003. Στη διάθεση των βουλευτών για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση». Δείτε τώρα και την απάντηση της Τραπέζης της Ελλάδος: «Η Τράπεζα Ελλάδος δεν λαμβάνει από τα εποπτευόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στοιχεία που αφορούν καταθέσεις, ομόλογα και λοιπά επενδυτικά προϊόντα των εγχώριων πολιτικώς εκτεθειμένων προσώπων, κατά την έννοια του άρθρου 4 εδ. 11 του Ν. 3691/2008, για τις συναλλαγές των οποίων τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να εφαρμόζουν τα προσήκοντα μέτρα δέουσας επιμέλειας σύμφωνα με τα άρθρα 12 ή 19 του ανωτέρω νόμου και τις σχετικές αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος».
Και πρόκειται για αναμενόμενη απάντηση, καθότι κι αυτό το σκάνδαλο –όπως κι όλα τ’ άλλα- είναι διακομματικό, μεταξύ των κομμάτων του… συνταγματικού τόξου!
Να χαίρονται τη… σκανταλιάρα «δημοκρατία» τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών