Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2016

"Τελειώνει" τους Έλληνες η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου... "Κρυφή" μείωση συντάξεων έως 45% στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και κατάργηση επιδόματος τέκων,..

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Η κατοχική, μνημονιακή Κυβέρνηση και οι συνδαιτυμόνες της του "συνταγματικού τόξου" αποφάσισαν ότι ο Έλληνας πρέπει να πεθάνει...Ζήτω ο "νεός" Έλληνας από την Αφρική και την Ασία.

- "Φωτιά και λαύρα" το σχέδιο του υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό - Εκτός από το επίδομα συζύγου 10% που οσονούπω θα μοιάζει... μακρινό όνειρο, μειώνονται δραστικά και τα επιδόματα τέκνων! - Τι ισχύει σήμερα σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις με τη νέα ρύθμιση για τα επιδόματα - Γυναίκες, ένστολοι και ασφαλισμένοι που αποχωρούν με ανάπηρο παιδί οι μεγάλοι χαμένοι - Διαβάστε αναλυτικά παραδείγματα

Νέα κρυφή ανατροπή αποκαλύπτεται στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, αφού καταργείται οριστικά και αμετάκλητα από όλες τις νέες συντάξεις το επίδομα συζύγου 10%! Ακόμη μειώνονται δραστικά τα επιδόματα τέκνων!  Μάλιστα, οι αλλαγές αυτές είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσουν και στις σημερινές συντάξεις, πρώτον γιατί το υπουργείο εντάσσει στην προσωπική διαφορά παλιών και νέων συντάξεων και τα ποσά των οικογενειακών επιδομάτων και δεύτερον η διότι τρόικα έχει ζητήσει να ισχύσουν και για τους ήδη συνταξιούχους ό, τι θα ισχύει για τους νέους, με την ψήφιση του νόμου.

Το επερχόμενο... μαχαίρι

Το επίδομα συζύγου, σύμφωνα με....
δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, που είναι 10% στο αρχικό ποσό σύνταξης (μικτό πριν από τις μειώσεις) "φεύγει" από τις νέες συντάξεις, (σ.σ.: στο Δημόσιο έχει καταργηθεί από το 2011 και μετά).  Click4more: "Βόμβες" Τσακαλώτου: Το ΔΝΤ θεωρεί σίγουρες τις περικοπές στις συντάξεις! Παράλληλα, τα επιδόματα τέκνων θα υπολογίζονται στο εξής με ποσοστά 8% για το πρώτο παιδί, 10% για το δεύτερο και 12% για το τρίτο. Η προσαύξηση αυτή όμως δεν θα υπολογίζεται επί του συνολικού ποσού της σύνταξης, αλλά μόνο για το τμήμα της αναλογικής σύνταξης.  Επιπρόσθετα, ο υπολογισμός των επιδομάτων τέκνων δεν θα πιάνει όλο το ποσό της αναλογικής σύνταξης, αλλά θα έχει ως πλαφόν το ποσό που αντιστοιχεί στο 50% του μέσου κατά κεφαλήν ΑΕΠ του προηγούμενου έτους, στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή του 2015.  Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας έχουν υπολογίσει το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα 690 ευρώ. Το 50% αυτού του ποσού, δηλαδή τα 345 ευρώ, θα είναι το ανώτατο πλαφόν επί του οποίου θα υπολογίζονται οι προσαυξήσεις των συντάξεων με τα επιδόματα τέκνων!

Παραδείγματα:  Για παράδειγμα, ένας ασφαλισμένος που αποχωρεί με το νέο νόμο και η αναλογική σύνταξη (βάσει ετών ασφάλισης και εισφορών) είναι 250 ευρώ, ενώ το σύνολο είναι 600 ευρώ αν έχει ένα ανήλικο παιδί ή μέχρι την ηλικία των 24 ετών αν σπουδάζει, θα έχει προσαύξηση κατά 8%, δηλαδή κατά 20 ευρώ.  Το 8% του επιδόματος θα υπολογιστεί, δηλαδή, στα 250 ευρώ της αναλογικής και όχι στα 600 ευρώ της συνολικής σύνταξης. Αν τώρα η αναλογική σύνταξη είναι 450 ευρώ και η συνολική 830, τότε το επίδομα παιδιού δεν θα υπολογιστεί στα 450 ευρώ της αναλογικής σύνταξης, αλλά στα 345 ευρώ που είναι το πλαφόν! Συνεπώς θα έχει προσαύξηση σύνταξης κατά 27,6 ευρώ (345Χ8%=27,6 ευρώ).  45% κάτω! Με τα δύο παραπάνω... τρικ (σ.σ. υπολογισμός επιδομάτων μόνο για το τμήμα της αναλογικής σύνταξης και με πλαφόν 354 ευρώ) οι μειώσεις που έρχονται στις νέες συντάξεις θα φτάνουν έως και το 45%, αν ληφθεί υπόψιν πως εκτός από την κατάργηση του επιδόματος συζύγου (10%) και τη μείωση των επιδομάτων τέκνων, οι νέες συντάξεις θα έχουν ντε φάκτο μειώσεις!  Κι αυτό διότι οι συντελεστές αναπλήρωσης θα είναι πολύ μικρότεροι συγκριτικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης που έχουν ήδη οι καταβαλλόμενες συντάξεις.

Οι μεγάλοι χαμένοι

Τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν οι εξής κατηγορίες ασφαλισμένων:  1) Οι γυναίκες που αποχωρούν από όλα τα Ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τραπεζώ, Δημοσίου) με διατάξεις ανηλίκου τέκνου και κατά κανόνα σε ηλικίες 52 έως 57 ετών και έχουν παιδιά που είτε είναι ανήλικα είτε σπουδάζουν και δεν έχουν συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας τους, αφού το επίδομα τέκνων δεν θα ξεπερνά τα 27,6 ευρώ για το ένα παιδί, τα 34,5 ευρώ για το δεύτερο παιδί και τα 41,5 ευρώ για το τρίτο παιδί.  Click4more: Εγκύκλιος... φωτιά προβλέπει "τσεκούρι" έως και 40% στις συντάξεις! Ποιοι... "πονοκεφαλιάζουν" για τις νέες μειώσεις 2) Οι ένστολοι γιατί βγαίνουν στη σύνταξη και από τα 50 και οι περισσότεροι έχουν τέκνα που είτε σπουδάζουν είτε δεν έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Κι εδώ οι προσαυξήσεις λόγω παιδιών θα είναι... κουτσουρεμένες στο ποσό της σύνταξης.  3) Οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων που αποχωρούν με ανάπηρο παιδί.  4) Οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων που αποχωρούν με σύνταξη και έχουν σύζυγο που δεν εργάζεται και δεν παίρνει σύνταξη, αφού δεν θα τους καταβάλλεται πλέον το επίδομα συζύγου 10%. Να σημειώσουμε εδώ πως το επίδομα συζύγου έχει καταργηθεί στις συντάξεις Δημοσίου για όσους αποχωρούν από το 2011 και μετά.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

1 σχόλιο:

  1. ...ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΝ ΕΙΣΤΕ) ΔΕΝ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ...
    ΜΟΝΟ Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ)...
    Θ' ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών