Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Αυγούστου 03, 2010

Βουτιά στην αγορά παρά τις γενναίες εκπτώσεις

Μειωμένος κατά 10% ήταν ο τζίρος στην αγορά το πρώτο δεκαπενθήμερο των φετινών θερινών εκπτώσεων, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους καταναλωτές, τους αποτρέπει από αγορές ακόμα κι αν οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές.
Η κίνηση στην αγορά από τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων ήταν και παραμένει υποτονική, παρά το γεγονός ότι ήδη τα ποσοστά μείωσης των τιμών είναι πολύ υψηλά και φτάνουν το 80%, ακόμα και σε μεγάλες αλυσίδες και πολυκαταστήματα. Μάλιστα, όπως λένε οι έμποροι,
όσο περνούν οι ημέρες η κατανάλωση υποχωρεί ακόμα περισσότερο, καθώς αρκετοί καταναλωτές φεύγουν για διακοπές και μαζί με αυτούς απομακρύνονται και οι ελπίδες για αναστροφή του κλίματος.

Με τις γενναίες μειώσεις στις τιμές- τις μεγαλύτερες που είδε ποτέ η ελληνική αγορά- οι έμποροι προσπαθούν να διαφοροποιήσουν την περίοδο των εκπτώσεων από τους αλλεπάλληλους γύρους των προσφορών που «τρέχουν» για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ομως, το άσχημο κλίμα δεν λέει να ανατραπεί. «Δυστυχώς ο κόσμος φοβάται», λέει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, με αποτέλεσμα ο τζίρος στην αγορά να είναι μειωμένος έως και κατά 10%.

Απογοητευτική εικόνα
Για απογοητευτική εικόνα της αγοράς κάνουν λόγο έμποροι σε διάφορες περιοχές της χώρας εκτός των μεγάλων πόλεων. Σε τοπικές αγορές η πτώση της κατανάλωσης ξεπερνά ακόμα και το 20%, ενώ πτώση παρουσιάζουν οι πωλήσεις καταστημάτων ακόμα και σε τουριστικές περιοχές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνει ο κλάδος της ένδυσης και της υπόδησης, ο οποίος από την αρχή του χρόνου καταγράφει απώλειες της τάξης του 19,6%. Ακολουθούν οι κλάδοι των πολυκαταστημάτων με πτώση 15%, των επίπλων και των ηλεκτρικών με πτώση 14,9%, και των καλλυντικών με 8%.
"Τα ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών