Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Αυγούστου 03, 2010

Η έρευνα – σοκ της Statbank αποκαλύπτει το διαχρονικό πλιάτσικο των ταμείων.

http://www.statbank.gr/ ...Αντί για εξυγίανση μεθοδεύουν την εκποίηση της Υγείας.

Εάν η μεθοδικότητα με την οποία δούλεψαν οι κυβερνώντες για να φέρουν το ΔΝΤ στη χώρα μεταφραζόταν σε δράση για εξυγίανση, τότε με τον μισό “μόχθο” θα είχαν καταφέρει να βάλουν την Ελλάδα σε τροχιά αυτόνομης ανάπτυξης. Αντί γι’ αυτό, διαιωνίζουν την αρρώστεια ώστε να ακρωτηριάσουν τον “μεγάλο ασθενή”.
Το μεγάλο φαγοπότι στο χώρο της υγείας το γνωρίζουμε καλά. Αυτό που δε γνωρίζαμε μέχρι την έρευνα της Statbank είναι η... μέθοδος που οι ιθύνοντες δημιουργούσαν υπερκέρδη για συγκεκριμένες εταιρείες γονατίζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία με υπερτιμολογήσεις φαρμάκων όταν οι εγχώριες εναλλακτικές είναι υπαρκτές και απείρως προτιμότερες για πολλούς λόγους. Τα στοιχεία είναι πραγματικά κόλαφος για όλες τις διοικήσεις:
 * Στον κλάδο κυριαρχούν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις αφού αυτές καλύπτουν το 88% της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ, όμως οι  ελληνικές βιομηχανίες συντελούν στο 12% της φαρμακευτικής δαπάνης  κατέχουν το 50% των θέσεων εργασίας και το 80% των νέων επενδυτικών προγραμμάτων του κλάδου.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν κυριαρχήσει στην Ελληνική αγορά, αποκτώντας υπερκέρδη, χωρίς αυτό να μεταφράζεται ούτε σε επενδύσεις (αφού τα κέρδη βγαίνουν έξω) ούτε βεβαίως σε θέσεις εργασίας. Έχουμε λοιπόν μεταπραττικά υπερκέρδη τα οποία πληρώνουν οι Έλληνες ασφαλισμένοι, που δεν επενδύονται στη χώρα ούτε σε θέσεις εργασίας! Λογικό, αφού ο πελάτης (το Ελληνικό δημόσιο) είναι εξασφαλισμένος. Όταν δεήσει το κράτος να κάνει έναν έλεγχο στις συμβάσεις και στο οpportunity cost των εναλλακτικών προμηθευτών, είμαστε σίγουροι ότι θα βρει πολλές μικρές “Siemens” με πέπλο “μοναδικής επιλογής”. Γιατί το λέμε αυτό; Δείτε ακριβώς την πηγή του προβλήματος:....η συνέχεια στο Olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών