Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 02, 2010

ΔΝΤ: Απίθανο το ενδεχόμενο πτώχευσης

Απίθανο θεωρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές έχουν υπερεκτιμήσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας ανεπτυγμένων οικονομιών που επιβαρύνονται με χρέη.
Σε έκθεσή του...
σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση μεγάλων οικονομιών, ο διεθνής οργανισμός παραδέχεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που οι περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες θα χρειαστεί να αναπροσαρμοστούν ταυτοχρόνως σε τόσο μεγάλο βαθμό και, κρίνοντας από την εμπειρία του παρελθόντος, θεωρεί ότι μία τόσο μεγάλη αναπροσαρμογή θα είναι αναμφίβολα δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη.
Υπό το πρίσμα αυτό, το ΔΝΤ αντικρούει όλους όσοι υποστηρίζουν ότι η χρεοκοπία ή αναδιάρθρωση χρέους είναι αναπόφευκτη, ειδικά σε αρκετές υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα.
«Ο κίνδυνος πτώχευσης στην Ευρώπη είναι υπερεκτιμημένος αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος του ΔΝΤ Πάολο Μάουρο.
Ο διεθνής οργανισμός κατονομάζει επίσης και τις χώρες που έχουν ελάχιστα ή καθόλου περιθώρια δημοσιονομικών χειρισμών, στην οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ιαπωνία.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών