OI ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ, που ξεκίνησαν από τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος- Καν και συνεχίζονται από τα μέλη του οικονομικού επιτελείου για την παράταση στην εξόφληση των δανείων της τρόικας, αναδεικνύουν τα διαπραγματευτικά λάθη του πρωθυπουργού πριν από την υπογραφή του μνημονίου. Λίγους μόλις μήνες μετά την υιοθέτηση των μέτρων που επέβαλαν ΔΝΤ, Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαπιστώνεται...
αυτό που ήταν εξαρχής γνωστό: η Ελλάδα θα βρεθεί το 2013 με υψηλότερο δημόσιο χρέος από το σημερινό και με υπέρογκες δανειακές ανάγκες.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ μία δανειακή σύμβαση ύψους 110 δισεκατομμυρίων, την οποία σε μεσοπρόθεσμη βάση δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει. Μοναδικός τρόπος για να περιοριστούν οι δαπάνες για τόκους και χρεολύσια προβάλλει πλέον η υπογραφή μίας νέας δανειακής σύμβασης που θα διευρύνει χρονικά τον ορίζοντα εξόφλησης των υποχρεώσεών μας στην τρόικα πέραν του 2015. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν ήδη πρότεινε στους ηγέτες της ευρωζώνης την παράταση του ελληνικού χρέους συναντώντας την αντίδραση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, που δεν θέλει να δώσει τη συναίνεσή της σε κινήσεις που παραπέμπουν σε δημοσιονομική χαλάρωση.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ότι οι ευκολίες πληρωμής που θα αποφασιστούν σε επίπεδο τρόικας θα κοστίσουν ακριβά στους πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν να τα βγάλουν πέρα σε μία παρατεταμένη περίοδο λιτότητας και ύφεσης με αβέβαια δημοσιονομικά αποτελέσματα. Τα δανεικά δεν χαρίζονται, και εάν δεν υπάρξει έστω και τώρα η στοιχειώδης διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση, ο λογαριασμός θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο για τα ελληνικά νοικοκυριά.
Τετάρτη, Οκτωβρίου 13, 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών