Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουλίου 12, 2014

Προφυλάκιση λόγω... χαρακτήρα!


Προφυλάκιση λόγω... χαρακτήρα!

Άρθρο του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου στην "Ελεύθερη ώρα"
Χθες το μεσημέρι, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, μετά την απολογία του που αφορούσε την συμπληρωματική κατηγορία για δύο... νόμιμες καραμπίνες. Τόσο απλά. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που δεν είχε μπει μέσα με τον πρώτο γύρο των συλλήψεων, οδηγείται στις φυλακές, προκειμένου να παραμείνει εκεί για να μην τελέσει... νέα εγκλήματα.
Όπως π.χ. να αγοράσει νέες νόμιμες καραμπίνες, θα αναρωτηθεί ο κάθε ένας από εμάς. Είναι ο ένατος βουλευτής του κόμματος, που κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεσή του και σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Αντωνιάδη, εντός πέντε ημερών θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης με σκοπό το δικαστικό συμβούλιο να άρει την κράτησή του. Ο κ. Αντωνιάδης χαρακτήρισε "δικαστικό έγκλημα" την απόφαση για προφυλάκιση του εντολέα του, ενώ κατήγγειλε πως.....
ο εισαγγελέας της υπόθεσης Ισίδωρος Ντογιάκος "δεν είχε να υποβάλει καμία ερώτηση στον κατηγορούμενο και απλά ζήτησε την προφυλάκισή του".
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, προσερχόμενος το πρωί στο εφετείο, είχε πει στους δημοσιογράφους ότι θα προβεί σε δήλωση «τώρα γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά» προσθέτοντας πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. Ο βουλευτής επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».
Ο συνήγορος του Κασιδιάρη, Νίκος Αντωνιάδης, δήλωσε έξω από το Εφετείο για την παράνομη προφυλάκιση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής ότι «διαπράχθηκε ένα δικαστικό έγκλημα μετ ην παράνομη προφυλάκιση του. Για ένα όπλο του πατέρα του και δικό του, και τα δυο με νόμιμες άδειες, κατηγορήθηκε ότι... τροφοδοτούσε την "εγκληματική οργάνωση" και "εξολόθρευε τους φυλετικούς και πολιτικούς εχθρούς της Χρυσής Αυγής"». Ο κ. Αντωνιάδης υπογράμμισε πως θα προσφύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο.
Η “λογική” της προφυλάκισης
Ο βίαιος χαρακτήρας του αλλά και το ότι φέρεται να είχε μετατρέψει τα δύο κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του σε πυροβόλα, αποτελούν σύμφωνα με πληροφορίες τους δυο βασικούς «πυλώνες» του 24σελιδου σκεπτικού ανακριτριών και εισαγγελέα βάση του οποίου ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε - μετά την απολογία του για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής – την άγουσα για τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.
Και μια προσωπική κατάθεση
Δεν γνωρίζω ποιά είναι η λογική με την οποία οι οι ανακριτές μετατρέπονται σε ψυχολόγους και αξιολογούν τον χαρακτήρα κάποιου ανθρώπου. Και το εάν ένας εξωστρεφής και ίσως εκρηκτικός κάποιες στιγμές χαρακτήρας σημαίνει ότι κάποιος είναι επικίνδυνος για τέλεση “αδικημάτων”.
Δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται πάντως κανείς μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η λογική; Μήπως στο να “μουνουχίζονται” (ευνουχίζονται) όσοι δεν ανήκουν στο πλαίσιο των αποδεκτών για τις ανακρίτριες χαρακτήρες; Μήπως όποιος δεν αποδέχεται την “πραότητα” και την λογική του “γυρνάω το άλλο μάγουλο” πρέπει προληπτικά να δέχεται κάποιου είδους “περιποίηση” από το κράτος, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι δεν θα κάνει στο μέλλον κάποιου είδους αδίκημα;
Στο ζήτημα της μετατροπής του κυνηγετικού σε “πυροβόλο όπλο”, δεν ξέρω αν χρειάζεται καν να αναφερθώ. Όταν εξηγούσα σε κάποιους γνωστούς μου τι ακριβώς είναι αυτή η... μετατροπή, μου είπαν ότι σχεδόν το 80% των κυνηγών στην Ελλάδα θα πρέπει να πάει στην... φυλακή, καθώς επί της ουσίας πρόκειται για κάτι αστείο.
Θα ήθελα όμως να πώ δύο λόγια πιο προσωπικά. Είμαι έξι ημέρες μεγαλύτερος σε ηλικία από τον Ηλία Κασιδιάρη. Τον οποίο γνώριζα προσωπικά και κάποτε είχαμε φιλικές σχέσεις. Μπορεί κάποια στιγμή στην πορεία πολιτικά σε κάποια πράγματα να χώρισαν οι δρόμοι μας. Όμως παρόλα αυτά τον ξέρω αρκετά καλά για να έχω άποψη. Έχω άποψη για έναν άνθρωπο, ο οποίος οδηγήθηκε στην φυλακή στην ίδια ηλικία με εμένα, στην πιο παραγωγική του ηλικία, στην ηλικία στην οποία ωριμάζουν οι συνθήκες για να δημιουργήσει κανείς οικογένεια και να θέσει τις βάσεις για όλη την υπόλοιπη ζωή του.
Έχω άποψη για έναν άνθρωπο, ο οποίος μέσα σε ενάμιση χρόνο έπρεπε να διαχειριστεί μία εν βάρος του εκστρατεία που ξεκίνησε αμέσως μόλις η Χρυσή Αυγή μπήκε στο κοινοβούλιο. Και τα κατάφερε με πολύ σοβαρό τρόπο, εξελισσόμενος ως πολιτική προσωπικότητα με έναν πραγματικά πολύ σοβαρό τρόπο και καταφέρνοντας να δημιουργήσει ως εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής ένα σοβαρό αντίλογο.
Και έχω άποψη γιατί έχω περάσει και εγώ έξι μήνες προφυλακισμένος χωρίς κανέναν σοβαρό λόγο, παρά μόνον την πολιτική διάσταση ενός θέματος. Μία πολιτεία η οποία στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας φυλακίζει βουλευτές, με κατηγορίες τόσο αστείες, έχει πρόβλημα ύπαρξης. Έχει πρόβλημα ύπαρξης, διότι θέτει την σκοπιμότητα, την προσωρινή σκοπιμότητα πέρα από το ίδιο το νόημα της υπαρξής του.
Προσωπικά ένοιωσα αηδία, ακούγοντας το πώς στις τηλεοπτικές οθόνες το πώς κάποιοι υπερασπίζονταν την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη. Ένοιωσα αηδία, κατανοώντας την ίδια στιγμή το γιατί υπάρχει πλέον ένα τέτοιο ρήγμα στην ελληνική κοινωνία μεταξύ αυτού που αποκαλείται “σύστημα” και των υπολοίπων. Η προφυλάκιση ενός νέου ανθρώπου για μία τέτοιου είδους κατηγορία, αποδεικνύει ότι στην δικαιοσύνη αυτή την στιγμή λαμβάνει χώρα μία τεραστίων διαστάσεων προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα κλίμα ποινικοποίησης της αντίθεσης στο σύστημα και στην πολιτική ορθότητα.
Δεν γνωρίζω εάν ο Κασιδιάρης προφυλακίζεται, επειδή δεν έκανε τα "χατήρια" κάποιων. Δεν γνωρίζω ούτε εάν ο Κασιδιάρης προφυλακίζεται επειδή άφησε τέταρτους και πέμπτους τους νεοδημοκράτες υποψηφίους στην Αθήνα, δημιουργώντας έτσι μία πολιτική τάση, που θέλει την ΝΔ να ακολουθεί την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Δεν γνωρίζω ούτε εάν ο Κασιδιάρης προφυλακίστηκε για να μείνει “ακέφαλη” οργανωτικά η Χρυσή Αυγή.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι προσπάθειες κάποιων να "προστατέψουν" από την Χρυσή Αυγή το "συνταγματικό τόξο", είναι σαφές ότι έχουν εγκαινιάσει μία περίοδο ολοκληρωτισμού σε αυτή εδώ την πατρίδα. Μία περίοδο ολοκληρωτισμού, σκληρού ολοκληρωτισμού. Η κατάρρευση της πολιτικής ορθότητας ως κατασταλτικού εργαλείου, έφερε αυτό το στάδιο.
Το τι μέλλει γεννέσθαι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Άλλοι έχουν τα καρπούζια και τα μαχαίρια. Και αυτοί οι άλλοι σίγουρα δεν είναι ο ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών