Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015

NEWSIT (ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ): ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!

Ενώ η νουδούλα και τα παπαγαλάκια της αμολάνε λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής, για… συμπόρευση (!!!) με την μνημονιακή συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, μεγάλο ειδησεογραφικό site με εσωτερική πληροφόρηση (του Ευαγγελάτου), μιλάει για «colpo grosso» του Τσίπρα, κατά τη συζήτηση της Δευτέρας. Ήτοι, για στημένο (από τους διεθνείς τοκογλύφους…) παιχνίδι Τσίπρα-Σαμαρά-Θεοδωράκη, για να δείξει ο Τσίπρας ότι δεν έχει ανάγκη όσους «σούπερ-αριστερ0ύς» του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζουν αντιρρήσεις στην επικείμενη μνημονιακή συμφωνία. Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι και οι καυγάδες ήταν προσυμφωνημένοι, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κοσμάκη! Ιδού η αποκάλυψη της συμπαιγνίας από έναν άνθρωπο του συστήματος:   
«Ποιός ήταν ο αληθινός στόχος του Αλέξη Τσίπρα και γιατί προχώρησε σε ενημέρωση της Βουλής – Τι θεωρεί το Μαξίμου ότι εξασφάλισε από την χθεσινή συζήτηση παρά τους καβγάδες και τις κορώνες – Πως θα απαντήσει η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ;
Από την πρώτη στιγμή στόχος του.....
Μεγάρου Μαξίμου με την απόφασή του να προχωρήσει σε ενημέρωση της Βουλής με βάση το άρθρο 142α του Κανονισμού της Βουλής ήταν ένας: να εξασφαλίσει άμεσα ή εμμέσως τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους εταίρους-δανειστές.
Και πράγματι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προ-κάλεσε και προσκάλεσε συγκεκριμένα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρο Θεοδωράκη να συναινέσουν στη στρατηγική της κυβέρνησης.
Με την συγκεκριμένη αυτή πρόσκληση με ονοματεπώνυμο ουσιαστικά αναγνώρισε ως κύριους συνομιλητές του τον κ. Σαμαρά τον οποίο επί της ουσίας βλέπει να παραμένει ακλόνητος στη ηγεσία της ΝΔ για τους επόμενους κρίσιμους μήνες τουλάχιστον και τον κ. Θεοδωράκη, αφήνοντας απέξω από το χορό της συναίνεσης το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι δυο αρχηγοί παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες για εσωκομματικούς λόγους και την ένταση που υπήρξε για μια ακόμη φορά με τη Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσαν τη συναίνεσή τους μάλλον πιο εύκολα απ’ ότι αναμενόταν καλώντας μάλιστα τη κυβέρνηση να τρέξει ακόμη πιο γρήγορα με σκοπό τη συμφωνία ώστε να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος για την ελληνική οικονομία.
Από τη άποψη αυτή μπορεί να θεωρηθεί λοιπόν ότι η κυβέρνηση πέτυχε το στόχο της δίνοντας σήμα ευρείας συναίνεσης στους εταίρους και δανειστές, ωστόσο παράλληλα ήρθε να επιβεβαιώσει το ρήγμα που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς με τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή ανοίγει ο δρόμος ξεκαθαρίσματος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της χώρας
Με την κίνηση του αυτή ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να στηριχθεί στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ιδίως στην ΚΟ του κόμματος του, η οποία λόγω της στάσης της «αριστερής πτέρυγας» εκπέμπει μήνυμα πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας που δεν διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις.
Προφανώς με τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή ανοίγει ο δρόμος ξεκαθαρίσματος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της χώρας, καθώς δημιουργήθηκε ένα… «πολιτικό μαξιλάρι ασφάλειας» για τον Αλέξη Τσίπρα με τις ψήφους «στήριξης» της ΝΔ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, γεγονός που του επιτρέπει να κινηθεί με μεγαλύτερη ευελιξία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών