Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2015

Αυτό είναι το “δημοκρατικό” Ισραήλ: 20 χρόνια φυλακή στους Παλαιστίνιους για την ρίψη πετρών!


Αυτό είναι το “δημοκρατικό” Ισραήλ: 20 χρόνια φυλακή στους Παλαιστίνιους για την ρίψη πετρών!

Μεταφέρουμε την παρακάτω είδηση, όπως δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Συγκεκριμένα, κάτω από τον τίτλο «Πετάς πέτρες; 20 χρόνια κάθειρξη…» και τον υπότιτλο «Ισραήλ: Ξεκάθαρη στοχοποίηση Παλαιστινίων από Δρακόντειο νόμο», γράφονται τα εξής:
«Δύο ωραίες στην όψη, αλλά αποδεδειγμένα… μαυρόψυχες κυρίες, η «κεντρώα» πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι και η ακροδεξιά σημερινή διάδοχός της Αγελέτ Σακέντ, «υπογράφουν» τον  νέο νόμο που ψήφισε χθες με μεγάλη πλειοψηφία η Κνεσέτ και προβλέπει κάθειρξη έως και 20 ετών για τους Παλαιστίνιους που εκτοξεύουν πέτρες σε οχήματα ή στους δρόμους – μια κίνηση την οποία Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν εύλογα «ρατσιστική και υπερβολική».
Συγκεκριμένα,
το Κοινοβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε με ψήφους 69-17 να αυξήσει κατακόρυφα τις ποινές για τη συγκεκριμένη «τρομοκρατική πράξη», εγκρίνοντας μια νομοθεσία που προτάθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και προσωπικά τη Λίβνι, προκειμένου να καταπνίξει ευκολότερα το κύμα των παλαιστινιακών διαδηλώσεων που σηκώθηκε πέρσι στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Ως γνωστόν, η… λιθοβολία είναι το μόνο όπλο που έχει απομείνει στους νεαρούς Παλαιστίνους όταν συγκρούονται με την ισραηλινή αστυνομία και τον στρατό, και οι εικόνες μαντιλοφορεμένων εφήβων που εκσφενδονίζουν πέτρες κατά των πάνοπλων καταπιεστών τους έχουν γίνει σύμβολο της αντίστασης των Παλαιστινίων ήδη από την εποχή της πρώτης «Ιντιφάντα», στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο νέος νόμος προβλέπει έως και 20ετή κάθειρξη για όποιον εκσφενδονίζει πέτρες εναντίον ενός οχήματος με πρόθεση να προκαλέσει σωματική βλάβη και δεκαετή κάθειρξη αν η πρόθεση δεν έχει αποδειχθεί. Μέχρι σήμερα, οι ποινές για το συγκεκριμένο αδίκημα δεν ξεπερνούσαν τα τρία χρόνια, αν ο πετροπόλεμος δεν οδηγούσε σε σοβαρό τραυματισμό. «Η ανοχή προς τους τρομοκράτες τερματίζεται σήμερα. Όποιος εκσφενδονίζει πέτρες είναι τρομοκράτης και μόνο μια κατάλληλη ποινή μπορεί να λειτουργήσει ως εμπόδιο και δίκαιη τιμωρία», ανέφερε σε δήλωσή της η Σακέντ.
Βασικό επιχείρημα της νέας υπουργού – και στελέχους του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκή Εστία, που συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση Νετανιάχου και είναι ήδη διαβόητη για τα ρατσιστικά της σχόλια, ιδίως κατά των Παλαιστινίων γυναικών – για να περάσει τη σκληρότατη νέα νομοθεσία είναι ότι την τελευταία τετραετία έχουν σκοτωθεί τρεις Ισραηλινοί πολίτες –ανάμεσά τους ένα βρέφος και ένα κοριτσάκι- από πέτρες που έριξαν που έριξαν Παλαιστίνιοι διαδηλωτές στην κατεχόμεηη Δυτική Όχθη εναντίον των οχημάτων στα οποία επέβαιναν τα παιδιά.  Ο Καντούρα Φάρες, επικεφαλής του Συλλόγου Παλαιστινίων Κρατουμένων, μιας οργάνωσης που αναλαμβάνει την υπεράσπιση Παλαιστινίων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, χαρακτήρισε τον νέο νόμο “ρατσιστικό”: “Ο νόμος είναι απαίσιος και αντιβαίνει στον βασικό κανόνα του δικαίου, ότι η ποινή πρέπει να αντιστοιχεί στο αδίκημα”, είπε χαρακτηριστικά ο Φάρες».
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο από την δική μας πλευρά, καθώς το άρθρο είναι κατατοπιστικό για τον ρατσιστικό χαρακτήρα του Ισραηλινού Κράτους. Εννοείται, φυσικά, ότι το άρθρο αυτό δεν υπογράφει κανένα άτομο από την τριάδα του «Ιού», τα οποία χρόνια τώρα βλέπουν τον ρατσισμό να εξαπλώνεται σ΄όλο τον πλανήτη (με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελλάδα) εκτός από το Ισραήλ. Εντάξει, μπορεί αυτοί να νιώθουν «αθέατοι», όπως η στρουθοκάμηλος που κρύβοντας το κεφάλι στην τρύπα νομίζει ότι έχει καταστεί μη ορατή από τους υπολοίπους, αλλά αυτή τους η στάση έχει γίνει αντικείμενο «κραξίματος» ακόμη και από πρώην συναδέλφους τους στην «Ελευθεροτυπία», όπως ο Γιώργος Τετράδης - Παπαδόπουλος.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά μ΄αυτήν την παρατεταμένη σιγή ιχθύος που έχουν σ΄αυτό το θέμα οι τόσο λαλίστατοι στα ζητήματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε άλλες περιπτώσεις, δίνουν τροφή για σχόλια γύρω από τους λόγους της μη καταγγελίας εκ μέρους τους της ρατσιστικής πολιτικής του Ισραηλινού κράτους.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών