Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2015

Η ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΗΘΙΚΩΝ

συριζα (2)

Τελικά «λεβέντισσα» αποδείχθηκε η κυρία Βαλαβάνη η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της ως αναπληρώτριας υπουργός Οικονομικών, λόγω του ότι διαφωνούσε όπως ανέφερε στην επιστολή παραίτησή της με την ψήφιση των μέτρων που επρόκειτο να κατατεθούν στη βουλή και που αφορούσαν τη νέα συμφωνία υποτέλειας του πρωθυπουργού κυρίου Τσίπρα προς τους ευρωπαίους.
Και επειδή δεν συμφωνούσε φρόντισε όχι μόνο εγγράφως να....
υποβάλλει την διάσταση της άποψής της, αλλά και εμπράκτως αντιδρώντας στο κατάπτυστο κλείσιμο των τραπεζών. Πώς;
Ή κάνουμε λάθος;
Όπως λοιπόν ισχυρίζεται αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ενημέρωσε και καθοδήγησε τη μητέρα της ώστε η τελευταία να προβεί στην εν λόγω ανάληψη λίγες μόνο ώρες πριν την αναγγελία του κλεισίματος των τραπεζών.
Για να δεχθούμε λοιπόν την φιλαλήθεια της κυρίας Βαλαβάνη, πρέπει να συντρέχουν δυο προϋποθέσεις.
Είτε η 85χρονη μαμά Βαλαβάνη παρακολουθεί ανελλιπώς τα οικονομικά sites ενημερώνεται για τις ελληνικές και διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και ως εκ τούτου προέβλεψε κάτι που δεκάδες επιχειρηματίες άνθρωποι ψημένοι επί σειρά δεκαετιών στην αγορά δεν μπόρεσαν να προβλέψουν, δηλαδή το κλείσιμο των τραπεζών και προχώρησε στην ανάληψη του ανωτέρου ποσού λίγες μόνο ώρες πριν «κλείσουν οι πόρτες», είτε είδε στον ύπνο της τον ‘Αη-Γιώργη το στρατηλάτη καβαλάρη σε άσπρο άλογο ή τον Άρη Βελουχιώτη να της λέει να αποσύρει τις καταθέσεις της γιατί θα γίνει Capital Control. Εκτός αυτού, οι τράπεζες που μαστίζονται από έλλειψη ρευστότητας και δεν μπορούν να καταβάλουν σε καταθέτες αναλήψεις πάνω από ένα πόσο και μόνο κατόπιν πολυήμερης προσυνεννοήσεως, κατέβαλαν στη μαμά Βαλαβάνη στο τάκα τάκα € 200.000;
Δυστυχώς το να προσπαθεί η κυρία Νάντια να μας πείσει ότι η μητέρα της έπραξε αφ εαυτού, είναι σαν να πασχίζει να κρύψει έναν ελέφαντα πίσω από μια μαργαρίτα.
Γι αυτό λοιπόν παραιτήθηκε. Ούτε από ιδεολογική ευθιξία, ούτε από διάσταση απόψεων όσον αφορά την οικονομική πολιτική και τα νέα μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει προς όφελος των δανειστών ο πρωθυπουργός. Για να μην της κρεμάσουν κουδούνια και ακόμη περισσότερο για να πάψουν τα ΜΜΕ να ασχολούνται μαζί της και προπαντός με τα 200 χιλιαρικάκια.
Φυσικά το να αποσύρει κάποιος χρήματα που δικαιωματικά του ανήκουν δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα, αλλά σε αυτή την περίπτωση και κάτω από αυτές τις συνθήκες και καταστάσεις, για ένα δημόσιο πρόσωπο εγείρεται θέμα ηθικής.
Αλλά θα ρωτήσει τώρα κάποιος. Πού να βρεθεί ηθική στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν επαγγελματίες συνδικαλιστές ΔΕΚΟ που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ με ένα βασικό μισθό έχουν δισέλιδα και τρισέλιδα Ε9.
Όταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τέως αρχισυνδικαλιστής συνταξιοδοτήθηκε από ιδιωτική τράπεζα με αποζημίωση € 1.000.000
Όταν κορυφαία στελέχη του κυβερνόντος κόμματος δηλώνουν ουκ ευκαταφρόνητες καταθέσεις σε τράπεζες και επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού.
Όταν υπουργός της κυβέρνησης επαναπροσλαμβάνει απολυμένους μέσω του δικηγορικού του γραφείου με προμήθεια 12%.
Όλα αυτά λοιπόν δεν είναι θέμα έλλειψης ηθικής μόνο του κυβερνόντος κόμματος, αλλά και μίας ολόκληρης κοινωνίας, ενός ολόκληρου συστήματος δικαιοσύνης που καταπίνει αμάσητη κάθε πράξη διαπλοκής, κάθε ωφελιμιστική κίνηση εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος πίσω από ένα συγχωροχάρτι μιας δήθεν αριστερής ανιδιοτέλειας, μιας δήθεν προάσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Μα εδώ όπως βλέπουμε δεν υπάρχει ούτε ανιδιοτέλεια, ούτε κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί λοιπόν δεν αντιδρά κανείς και όλοι το βουλώνουν;
Τι θα είχε μα την αλήθεια συμβεί, αν είχε αποκαλυφθεί ότι κάποιος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ή ακόμη και ο ίδιος ο  Αρχηγός του Κινήματος, είχε αποσύρει τις καταθέσεις του λόγω του ότι μέσω της ιδιότητάς του, μπορούσε  να γνωρίζει για τον επερχόμενο έλεγχο καταθέσεων και το κλείσιμο των τραπεζών. Δεν θα είχε ταρακουνηθεί το σύμπαν;
Καταλαβαίνετε λοιπόν που βαδίζει αυτή η Χώρα με αυτούς που μας κυβερνούν και που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους προηγούμενους; Απλά κάντε – αν μπορείτε- μια βόλτα από το Πεδίο του Άρεως και θα δείτε πού θέλουν να μας οδηγήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών