Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2015

Κυνική ομολογία Τσίπρα: Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να βγούμε από το Μνημόνιο!


Κυνική ομολογία Τσίπρα: Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να βγούμε από το Μνημόνιο!

Στους έξι μήνες της διακυβέρνησης Σύριζα έλαβαν χώρα πολλά ευτράπελα, τα οποία ήταν αποκλειστικά και μόνο για τις κάμερες, όπως έδειξε και το αποτέλεσμα. Η Χρυσή Αυγή είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή πως η διακυβέρνηση Τσίπρα δεν στοχεύει στην πραγμάτωση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, αλλά σε μία επικοινωνιακή διαχείριση της, επικείμενης τότε και πλέον υπαρκτής, μνημονιακής κωλοτούμπας.
Αυτή η παρατήρηση εκ μέρους μας δεν προερχόταν ούτε από μικροκομματική σκοπιμότητα, ούτε από μαντικές ικανότητες. Προερχόταν από γνώση της καταστάσεως και σωστή ερμηνεία των κινήσεων της συγκυβέρνησης, η οποία απέφευγε την ....
οποιαδήποτε ουσιαστική κίνηση ενάντια στα μνημόνια, ροκανίζοντας παράλληλα τα ταμειακά διαθέσιμα και οδηγώντας την κατάσταση στο αδιέξοδο.
Έτσι επιχειρήθηκε η εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού, ώστε πρώτον να πειστεί για μία δήθεν «σκληρή διαπραγμάτευση» και δεύτερον για το «αδιέξοδο του μνημονίου». Αυτό άλλωστε το είχε περιγράψει και ο διευθυντής της εφημερίδας «Βήμα» του ΔΟΛ, σε άρθρο του, που μίλαγε για την αναγκαιότητα της διακυβέρνησης Σανέλ.
Πάμε τώρα να δούμε τι είπε ο Τσίπρας, μιλώντας χθες στη Βουλή:
"Πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να παραδεχθούμε αλήθεια σε αυτό τον τόπο. Γιατί δεν την παίρνατε να σώσετε τη χώρα; Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία για 2 δισ. Η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο όλα αυτά που αναγκαζόμαστε τώρα να προωθήσουμε αλλά και βαριά δημοσιονομικά μέτρα θα έπρεπε να προχωρήσετε εσείς αν παρέμενε το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας .
Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν το αφήσατε εσείς επειδή είχατε την ευκαιρία και  κάποιοι σας εμπόδισαν για να πάμε σε εκλογές. Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν υπήρχε δυνατότητα εξόδου από το μνημόνιο με το χρέος της χώρας στο 180% και με προοπτική στο 200%. Και αυτή την πραγματικότητα ας τη συνομολογήσουμε για να δώσουμε τη μάχη από κοινού ώστε αυτό το χρέος να πάψει να είναι στο 180%, να πετύχουμε το μεγάλο εθνικό στόχο της αναδιάρθρωσης του χρέους"
Ο Τσίπρας λοιπόν θεωρούσε και θεωρεί ότι ποτέ δεν υπήρχε «διέξοδος από το μνημόνιο». Συνεπώς από την πρώτη στιγμή κυβέρνηση με γνώμονα ένα «αδιέξοδο» στην σκέψη του. Άρα ουδέποτε προσπάθησε να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, αλλά προσπαθούσε να διαχειριστεί επικοινωνιακά την εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού.
Αυτό που λέγαμε εμείς εξαρχής, πριν ακόμα και από τις εκλογές, το ομολογεί τώρα εμμέσως, και ευθαρσώς, ο ίδιος ο Τσίπρας. Ουδέποτε είχε σχέδιο για την ανάταση και αναγέννηση της Ελληνικής Οικονομίας. Σπατάλησε έξι μήνες διακυβέρνησης σε εξυπηρέτηση εσωκομματικής πελατείας και σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
Δεν είχε ποτέ σκοπό να καταγγείλει το μνημόνιο ή το επαχθές δημόσιο χρέος, για αυτό και περιόρισε τις αρμόδιες επιτροπές σε άτυπη λειτουργία, άνευ ουσιαστικού περιεχομένου. Από την αρχή ήξερε ότι είχε παραλάβει από τη δειλή Νέα Δημοκρατία ένα επικείμενο τρίτο μνημόνιο, το οποίο έπρεπε να υπογράψει. Πορεύτηκε έτσι σε αυτό τον δρόμο που συντόμως πλησιάζει στο τέλος του.
Υπήρχε άλλος δρόμος, όμως, ή τα μνημόνια είναι μονόδρομος; Ναι, υπάρχει άλλος δρόμος που δεν είναι άλλος από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος της Χρυσής Αυγής:
Καταγγελία του Μνημονίου και διαγραφή του παράνομου χρέους η μόνη διέξοδος για την Ελληνική Οικονομία
Το Μνημόνιο απεδείχθη περίτρανα καταστροφικό, προκάλεσε ανεπανόρθωτη οικονομική και κοινωνική καταστροφή, επέφερε δραματική συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, άνευ προηγουμένου αύξηση της ανεργίας (το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.) και εκτίναξη των χρεών σε επίπεδα μη αντιμετωπίσιμα (180% του ΑΕΠ για το 2013 σύμφωνα με τις πλέον ευνοϊκές προβλέψεις). Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στην θέση της περί μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου, σε αντίθεση με την αριστερά που για ψηφοθηρικούς λόγους χρησιμοποιεί πλέον την μνημονιακή ορολογία περί… «επαναδιαπραγματεύσεως».
Το κόστος ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη θα είναι ολέθριο για την παγκόσμια οικονομία.  Στο επερχόμενο ντόμινο  θα ακολουθούσε άμεσα η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ η μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ θα άγγιζε τα 17 τρισεκατομμύρια ευρώ ως το 2020 και ολόκληρος ο πλανήτης θα βυθιζόταν σε ύφεση. Η απειλή της βίαιης αποπομπής της χώρας μας από το ευρώ λοιπόν είναι ανύπαρκτη, καθώς οι συνέπειές της είναι μη διαχειρίσιμες από το διεθνές τοκογλυφικό σύστημα. Αυτό παραδέχονται όλοι οι τοκογλύφοι «εταίροι» μας, με πιο σημαντικές τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού οικονομικών Σόιμπλε, που αναφέρει ρητά ότι: «αν πέσει η Ελλάδα, πέφτει και η Γερμανία». Το παραπάνω γεγονός είναι ένα τεράστιο όπλο για την ελληνική πλευρά, που μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία μπορεί να χρησιμοποιήσει.
Η Χρυσή Αυγή προτείνει άμεση καταγγελία του Μνημονίου, απαλλαγή της οικονομίας μας από τις θλιβερές του επιπτώσεις και συνολική διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: Η λύση του ελληνικού προβλήματος απαιτεί άμεση διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν υπήρξε ποτέ ευνοϊκότερη διεθνής συγκυρία για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δυστυχώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά των διεθνών τοκογλύφων. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στον άμεσο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονη σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα κάνουν φύλλο και φτερό τα αρχεία όλων των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών. Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προβεί ακόμη και κράτη «μπανανίες» της Λατινικής Αμερικής, όπως ο Ισημερινός. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει στην Ελλάδα, διότι έτσι θα προκύψει και το ποιοι έλαβαν τις μίζες και το μαύρο χρήμα. Πρωτίστως όμως θα προκύψει επισήμως ποιο μέρος του χρέους είναι παράνομο και επαχθές, το οποίο και το κράτος μας θα αρνηθεί να αποπληρώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών