Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2016

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΤΟ «ΤΡΙΚΥΚΛΟ» ΚΑΙ Η… ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΚΝΕ

Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλά στην παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη  για την οικονομική κρίση Τρίτη 26 Ιουνίου 2012. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Γράφει ο Αντίοχος
 
Άρθρο με τίτλο «Ο Στουρνάρας στο τρίκυκλο», έγραψε ο γνωστός κομμουνιστής δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, στο «Κουτί της Πανδώρας», όπου σχολιάζει την πρόσφατη συνέντευξη Στουρνάρα στον Παπαχελά, και κυρίως αυτά που είπε για το Νομισματοκοπείο, μπερδεύοντας τη… βούρτσα με… άλλα πράγματα:
«Ο Γιάννης Στουρνάρας, έδειξε να λοξοκοιτάει με θαυμασμό τη δεκαετία του 60, μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά. Τότε που διάφοροι Έλληνες, θεωρούσαν πως είναι περισσότερο Έλληνες και πατριώτες από άλλους και έφταναν στο σημείο να...
επιβάλουν «πατριωτικές» λύσεις λειτουργώντας ακόμη και ενάντια στις κυβερνήσεις. Έτσι φτιάχνοντας τείχη προστασίας για την πατρίδα – όπως προφασίστηκε πως έκανε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας – κράδαιναν το γκλομπ , τιμωρούσαν τους απάτριδες κομμουνιστοσυμμορίτες και βάφτιζαν Δημοκρατία και πατρίδα ό,τι ήταν συμβατό με τους ίδιους…
Αν η κυβέρνηση δεν ζητήσει εξηγήσεις από τον Στουρνάρα αποδέχεται πως μπορεί ο καθένας να δρα με όποιον τρόπο επιλέξει ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση, πως μπορεί να μιλάει για Δημοκρατία και να εννοεί παρακράτος, πως μπορεί να  αντικαθιστά το τρίκυκλό της δεκαετίας του 60 με θωρακισμένη Μερσεντές».
Και βέβαια, ο Βαξεβάνης –στα πλαίσια της διατήρησης της… αγιοσύνης της… άσπιλης κι… αμόλυντης αριστεράς- επιχειρεί να χρεώσει τον αντιπαθέστατο Στουρνάρα στην αντίπαλη παράταξη.
Μόνο που ο αρχιτραπεζίτης Στουρνάρας είναι αυτό που λέμε «γέννημα- θρέμμα» της… αγίας αριστεράς! Ο πατέρας του, Θανάσης Στουρνάρας, ήτανε αντάρτης στη συμμορία του Άρη Βελουχιώτη και γραμματέας του ΕΑΜ Φθιώτιδας. Μετά δε τον συμμοριτοπόλεμο, εξορίστηκε για την αντεθνική του δράση. Ο δε αρχιτραπεζίτης, ήταν στέλεχος της… λεβεντογέννας ΚΝΕ και ακόμα και στη σημερινή εποχή δηλώνει πως βαδίζει στα χνάρια του Λένιν.
Μιλώντας, λοιπόν, στη βουλή ως υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων για το θέμα του χρέους, διηγήθηκε την εξής ιστορία: «Όταν έγινε η μπολσεβίκικη επανάσταση το 1917, είπαν στον Λένιν σύμβουλοί του να διαγράψουν το εξωτερικό χρέος. Κάλεσε, λοιπόν, τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της νέας σοβιετικής Ρωσίας και τον ρώτησε πότε δημιουργήθηκε το εξωτερικό χρέος. Αυτός του απάντησε ότι δημιουργήθηκε επί Τσάρου. Είπε ο Λένιν λοιπόν: «Άρα, το χρέος διαγράφηκε γιατί πέθανε με τους Τσάρους». Το επόμενο διάστημα οι ξένοι στρατοί περικύκλωναν τη Μόσχα. Είπε ο Λένιν ένα πρωί: «Τα κανόνια μας δεν ακούγονται». Του εξήγησαν όμως ότι «δυστυχώς αγοράζαμε τα βλήματα από μια χώρα και σήμερα δεν έχουμε το ξένο συνάλλαγμα για να αγοράσουμε από τη χώρα αυτή γιατί διαγράψαμε το χρέος της». Και ο Λένιν τους είπε: «Για φωνάξτε τις ξένες τράπεζες για να συμβιβαστούμε».
(ΥΓ): Μπορεί ο κομμούνας Βαξεβάνης να παριστάνει πως δε γνωρίζει τις πολιτικές καταβολές του κόκκινου αρχιτραπεζίτη, αλλά το… τιμημένο κουκουέ δεν ξεχνάει και όποτε μπορεί τον προστατεύει. Όπως έγινε προσφάτως, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπέγραψε ο Στουρνάρας τον Αύγουστο του 2012, ως υπουργός Οικονομικών, για το σκάνδαλο Siemens (κόστισε στο ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον δύο δις ευρώ), και ο κουκουές Παφίλης τον αθώωσε λέγοντας: “Σοβαρά πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με νομικίστικα κόλπα. Ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει και όσα λέγονται δεν ευσταθούν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών