Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Αυγούστου 10, 2014

Η προδοσία της Eλληνικής AOZ και των ενεργειακών μας κοιτασμάτων - Άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη

Άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη - Εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"

Πως ο Σαμαράς έθαψε μέσα σε δύο χρόνια τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

Όλη η Ελλάδα θυμάται με οργή τις ψευδείς προεκλογικές εξαγγελίες Σαμαρά δύο χρόνια πριν, όταν με τα περίφημα... «Ζάππεια» θα έλυνε τα οικονομικά μας προβλήματα και θα έδιωχνε το μνημόνιο. Σήμερα με την πάροδο δύο και πλέον ετών οι Έλληνες πολίτες έχουν βιώσει την πιο στυγνή οικονομική εκμετάλλευση από μία κυβέρνηση - ανδρείκελο της γερμανικής τοκογλυφικής ολιγαρχίας. Στην παρούσα ανάλυση θα σταθούμε στην  μεγάλη προδοσία Σαμαρά στο ζήτημα της Ελληνικής ΑΟΖ.

Τον Μάιο του 2012 η ανθελληνική ΝΔ υποσχόταν ότι άμεσα θα ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ και άφηνε να εννοηθεί ότι θα προβεί στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μας. Τελικά δεν έπραξε το ελάχιστο. Δεν τόλμησε καν να μιλήσει για Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ο Σαμαράς. Πρόβαλε μόνο το εφεύρημα κάποιας νεφελώδους «ευρωπαϊκής ΑΟΖ», κάνοντας την διεθνή διπλωματία να γελά. Επειδή, όμως, για μία φορά προδότης πάντα προδότης, ο Σαμαράς αθέτησε και αυτή την υπόσχεση του. Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ανέλαβε την ελληνική προεδρεία, με την συνέργεια της ανύπαρκτης επιτρόπου, Δαμανάκη, δεν τόλμησε ούτε να ψελλίσει τα συνθήματά του περί «κοινής ευρωπαϊκής ΑΟΖ». Η απόλυτη ανυπαρξία του επέτρεψε στους ευρωπαίους τοκογλύφους να δώσουν νέα χαστούκια στην εξωτερική μας πολιτική. Καμία βοήθεια στα εθνικά μας θέματα. Συστάσεις για παραπομπή των διαφορών μας με την Τουρκία στην Χάγη. Καμία απολύτως αναφορά στην υποχρέωση των τούρκων...
να αναγνωρίσουν το δίκαιο της θάλασσας. Ούτε λέξη για τις παραβιάσεις των ελληνικών εναέριων συνόρων και τις ιταμές προκλήσεις σε βάρος της Κύπρου. Το σόου Σαμαρά για την ευρωπαϊκή προεδρεία περιέλαβε μόνο χαζοχαρούμενες φωτογραφίσεις στο Ζάππειο, ενώ στο παρασκήνιο τα μείζονα εθνικά ζητήματα της χώρας προδόθηκαν.

Οργανώνεται το ξεπούλημα των ελληνικών υδρογονανθράκων στους τοκογλύφους - «εταιρους»:  Ούτε ένα ευρώ έσοδα από τα πλούσια ενεργειακά μας κοιτάσματα

Όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει ο σκοπός του μνημονίου είναι η οικονομική καταστροφή της χώρας και η αφαίμαξη του εθνικού μας πλούτου από τους ευρωπαίους τοκογλύφους. Για δύο ολόκληρα χρόνια σαμαρικής και πασοκικής λαίλαπας δεν έγινε απολύτως τίποτα για την αξιοποίηση του εθνικού μας θησαυρού, δηλαδή των επιβεβαιωμένων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και - κυρίως - νοτίως της Κρήτης, εκεί που βρίσκεται, πραγματικά, ένας ανεκτίμητος θησαυρός φυσικού αερίου (στην περίφημη Λεκάνη του Ηροδότου). Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς και οι παρατρεχάμενοι του δεν έχουν αναφέρει ούτε μία λέξη για το συγκεκριμένο επιβεβαιωμένο κοίτασμα φυσικού αερίου. Καλύτερα, όμως, να μιλήσει για αυτό το μείζον ζήτημα ένας ειδικός, ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Ζεληλίδης, που σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρει τα εξής, σχετικά με το θάψιμο του εθνικού μας πλούτου από την ανθελληνική εξουσία: «Το ότι δεν θέλουμε επενδύσεις στα κοιτάσματα έχει φανεί και στο παρελθόν, από τους πρώτους διαγωνισμούς γνωστούς με το όνομα OpenDoor για Κατάκολο και Ιωάννινα. Ενώ οι ενδείξεις  για τα κοιτάσματα ήταν πολύ μεγαλύτερες έβγαλαν διαγωνισμούς για 3 εκ. βαρέλια στο Κατάκολο και 60 εκ. βαρέλια στα Ιωάννινα (και όχι 1 δις. βαρέλια στα Ιωάννινα σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση της Enterprise) με αποτέλεσμα και η επένδυση που θα γίνει να είναι πολύ μικρότερη και διεθνείς κολοσσοί να μην έρθουν και ο κόσμος να ξεσηκώνεται και να λέει ότι τα έσοδα θα είναι μικρά σε σχέση με τη ζημιά. Το «σύστημα» δεν θέλει την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και οι κινήσεις που γίνονται στοχεύουν στο να μην πετύχει τελικά. Και αυτό το «σύστημα» δεν είναι τόσο απροσδιόριστο. Αρκεί να σκεφτούμε ότι  εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου ανέρχονται σε 4 δις το χρόνο και αν αξιοποιηθούν τα ελληνικά κοιτάσματα οι μεγάλοι εισαγωγείς θα χάσουν σημαντικά έσοδα. Με απλά λόγια κάποιοι δεν θέλουν και γι αυτό δεν θα αξιοποιήσουμε τους υδρογονάνθρακες. Και το κάνουμε με τόσο διακριτικούς χειρισμούς και φωνάζοντας ακριβώς τα αντίθετα ώστε ούτε η Ευρώπη να τα βλέπει αυτά ούτε η αντιπολίτευση να ασχολείται

Μία απ' τα ίδια και η γραμμή ΣΥΡΙΖΑ

Στην ερώτηση: «Η αντιπολίτευση τι θέση παίρνει για όλα αυτά;», ο κ. Ζεληλίδης απαντά: «Παρακολούθησα σε δύο εκδηλώσεις τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υδρογονανθράκων και της αξιοποίησης τους. Οι προβληματισμοί μου, μετά τις δύο εκδηλώσεις, έγιναν ανησυχίες γιατί άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, να μην τους αξιοποιήσουμε και να τους αφήσουμε εκεί που είναι».

Η θέση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Λαϊκού Συνδέσμου, η θέση μας για αυτό το μείζον εθνικό και κοινωνικό ζήτημα είναι η εξής:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ: Πάγιος στόχος μας είναι η άμεση χάραξη των ορίων της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. με βάση την αρχή της μέσης γραμμής και λαμβάνοντας ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδος με την Τουρκία από τις εκβολές του Έβρου μέχρι και το Καστελόριζο. Η επιλογή αυτή όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά θα ενισχύσει τη θέση της χώρας μας σε ένα ευρύτερο γεωστρατηγικό πλαίσιο. Η Ελλάς βρίσκεται στο γεωπολιτικό κέντρο του κόσμου, την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία ενώνει τη Δύση με τον μεγαλύτερο ενεργειακό αποταμιευτήρα του πλανήτη. Η Μέση Ανατολή έχει βυθιστεί σε μια μαύρη τρύπα ασάφειας όσον αφορά τη μελλοντική γεωστρατηγική της πορεία. Η ενεργειακά γυμνή Ευρώπη σύντομα θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα ενεργειακής αυτάρκειας. Μια κεραυνοβόλος ανακήρυξη ΑΟΖ και εξόρυξη των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων αναβαθμίζει άμεσα τον ρόλο της Ελλάδος και το ειδικό της βάρος έναντι των ΗΠΑ, της Ρωσίας αλλά και της Δυτικής Ευρώπης.
  • Άμεση εθνικοποίηση όλων των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους στον ελληνικό λαό, με κύριο στόχο να καταστεί η Ελλάς στρατηγικός ενεργειακός κόμβος.
  • Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του τεράστιου έργου της έρευνας και εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης.
  • Σύναψη αμυντικής συμφωνίας και έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας με τα κράτη εκείνα με τα οποία είναι δυνατόν να υπάρξει σύγκλιση γεωπολιτικών συμφερόντων και όχι φύσει και θέσει ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ και των οποίων οι κοινοπραξίες θα πλειοδοτήσουν στον διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων.
Οι παραπάνω ενέργειες προσφέρουν στη χώρα μας τη δυνατότητα εξοικονόμησης μεγάλων κερδών, από την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από όλα τα μήκη και τα πλάτη του Αιγαίου πελάγους, καθώς και από το χρυσοφόρο τρίγωνο Κρήτης - Κύπρου - Δωδεκανήσου. Κατ' ουσία μετατρέπουν την Ελλάδα σε κεντρική δύναμη στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών