Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουλίου 21, 2015

Αποτελειώνει τους συνταξιούχους το νέο μνημόνιο της αριστεράς


Αποτελειώνει τους συνταξιούχους το νέο μνημόνιο της αριστεράς

Έχοντας τον «αέρα» της εξουσίας ο Τσίπρας δεν διστάζει να πει τα πιο χοντροκομμένα ψέματα, όταν μάλιστα γνωρίζει ότι δεν πρόκειται κάποιος «να του την μπει» την στιγμή που θα τα ξεστομίσει. Καθώς το ασφαλιστικό αποτελεί (και πάλι) ένα καυτό ζήτημα που θα απασχολεί το ενδιαφέρον του κόσμου, ας θυμηθούμε τι έλεγε πριν από λίγες ημέρες ο Τσίπρας στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ: «Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν καταργείται. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα επανεξεταστεί μέχρι το τέλος του 2016, όταν θα φέρουμε την συνολική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό». Οι δύο δημοσιογράφοι που του έπαιρναν την συνέντευξη δεν τόλμησαν να του πουν το αυτονόητο: «Πρωθυπουργέ, δεν γνωρίζετε τι...
υπογράψατε στις Βρυξέλλες ή απλώς λέτε ψέματα;».
Στο προσύμφωνο το οποίο οι εταίροι απαίτησαν να υπογραφεί από την Ελληνική Βουλή προκειμένου να μπουν σε διαπραγμάτευση στο Eurogroup και το Eurosummit (σύνοδος κορυφής ευρωζώνης), και υπογράφτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 11 Ιουλίου, αναφέρεται: «Επιπλέον, και προκειμένου για την βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος, οι Αρχές θα νομοθετήσουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις έως την 31η Οκτωβρίου του 2015, με έναρξη ισχύος από την 1η Ιανουαρίου 2016». Στην συμφωνία του Eurosummit, που υπέγραψε ο ίδιος ο Τσίπρας, αναφέρεται: «Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει, ιδίως, σε συμφωνία με τους θεσμούς να πραγματοποιήσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα και να καθορίσει πολιτικές προκειμένου να αντισταθμίσει πλήρως την δημοσιονομική επίπτωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2012 και να εφαρμόσει την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή αμοιβαία συμφωνηθέντων εναλλακτικών μέτρων μέχρι τον Οκτώβριο του 2015».
Ο Τσίπρας γνωρίζει απόλυτα τι υπέγραψε, ιδιαίτερα στο Ασφαλιστικό, το οποίο είναι κομβικής σημασίας ζήτημα. Ξέρει πολύ καλά ότι η προθεσμία που έχει δεν είναι για το τέλος του 2016, αλλά για το τέλος Οκτωβρίου του 2015. Δηλαδή, σε τρεις μήνες από τώρα και όχι σε ενάμιση χρόνο, θα πρέπει να ολοκληρώσει την μεγάλη αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση. Και βέβαια, στο πλαίσιο αυτής της μεταρρύθμισης, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ θα εφαρμοστεί κανονικά, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, ειδικά αυτή την περίοδο.
Ο Τσίπρας έχει πάρει επάξια την σκυτάλη από τον Σαμαρά λέγοντας τα πιο χοντροκομμένα ψέματα, κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει μέχρι την στιγμή της πτώσης του από την εξουσία.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών