Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015

ΑΝΑΛΥΣΗ: Τι σημαίνει ο θρίαμβος του Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές για την Ελλάδα;


ΑΝΑΛΥΣΗ: Τι σημαίνει ο θρίαμβος του Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές για την Ελλάδα;

Ολοκληρώθηκαν χθες οι τουρκικές εκλογές και η όλη διαδικασία κατέληξε σε έναν θρίαμβο του κόμματος Ερντογάν, το οποίο κατάφερε να αποκτήσει την απολεσθείσα αυτοδυναμία και όχι μόνο. Το ισλαμιστικό κόμμα του Ερντογάν πήρε την απόλυτη αυτοδυναμία με το 49,41% (316 έδρες), ανεβάζοντας κατά πολύ το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015 που το κόμμα είχε ποσοστό 40,87% και 258 έδρες.
Αντίστοιχα ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 25,38% (134 έδρες), το κόμμα των Γκρίζων Λύκων με 11,93% (41 έδρες) και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών με 10,71% (59 έδρες).
Αυτό, πολιτικά, σημαίνει ότι....
οι τούρκοι επιδοκίμασαν τις πρακτικές του κόμματος στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Ένας πρόχειρος απολογισμός των πρακτικών μπορεί να συνοψιστεί στην τρομοκρατία εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος, με συλλήψεις βουλευτών του, τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των συγκεντρώσεών του κλπ, μεθοδεύσεις οι οποίες έδειξαν να πιάνουν τόπο, αφού το ποσοστό του κόμματος μειώθηκε κατά πολύ. Επίσης υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης των τζιχανιστών, η Τουρκία ξεκίνησε έναν ανοιχτό πόλεμο εναντίον των κουρδικών πληθυσμών, πραγματοποιώντας μία ακόμα γενοκτονία, από αυτές που έχουν παράδοση οι τούρκοι.
Παράλληλα στο θέμα της Ελλάδας, η Τουρκία συνέχισε την επιθετική πολιτική με συνεχείς παραβιάσεις, αλλά και με έντονη την αποστολή λαθρομεταναστών από το τουρκικό παρακράτος. Και όχι μόνο συνέχισε την επιθετική πολιτική, αλλά κατάφερε να ανταμειφθεί για αυτήν από την Μέρκελ και την εθελόδουλη Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο εσωτερικό η πολιτική τρομοκρατία εντάθηκε με συλλήψεις και διωγμούς αντιφρονούντων, αλλά και φίμωση του αντιπολιτευόμενου τύπου.
Το γεγονός ότι το κόμμα Έρντογαν κατέκτησε την αυτοδυναμία, ανεβάζοντας μάλιστα και κατά πολύ το ποσοστό του δείχνει ξεκάθαρα ότι η Τουρκία θα κυβερνηθεί με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον. Παράλληλα, ερχόμενοι στο ζήτημα της Ελλάδας, φαίνεται ότι η επιθετική πολιτική έναντι της χώρας μας όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα ενταθεί, αφού εγκρίθηκε και επιδοκιμάστηκε δεόντως από τους τούρκους πολίτες και ιδιαιτέρως τους κατοίκους των παραλίων της Μικρασίας.
Το μόνο μειονέκτημα που μπορεί να βρει ο Έρντογαν στο εκλογικό αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να πραγματοποιήσει τη Συνταγματική Αναθεώρηση και να μετατρέψει και επισήμως την Τουρκία σε ένα σουλτανάτο, με ηγέτη τον ίδιο. Η Συνταγματική Αναθεώρηση απαιτεί 330 βουλευτές και το κόμμα του κατάφερε να αποσπάσει, όπως προείπαμε, 316 έδρες. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι στο μέλλον θα κριθεί ως επιτακτική η ανάγκη περαιτέρω συνέχισης της επιθετικής πολιτικής σε όλα τα πεδία, αφού αυτή δείχνει να αποδίδει.
Το γεγονός ότι δεύτερο κόμμα είναι το κεμαλικό και τρίτο το κόμμα των Γκρίζων Λύκων, δείχνει ότι ο Έρντογαν έχει πολλά να κερδίσει από την πολιτική που μέχρι τώρα ακολούθησε, ιδιαιτέρως ενάντια στη χώρα μας. Συνεπώς, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ακόμα περισσότερες προκλήσεις και ακόμα περισσότερους λαθρομετανάστες, όπως και για ακόμα πιο επιθετική πολιτική στη Θράκη, αλλά και στην περικύκλωση της χώρας μας, μέσω του προσεταιρισμού της Αλβανίας και των Σκοπίων, έργο που ήδη έχει εδώ και χρόνια ξεκινήσει η τουρκική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών